Jeffrey Sachs tilhører insiderne i Washington. Han er for det grønne skiftet, men på andre områder går han ikke i takt. Han uttrykte kjetterske meninger om covid-19. Nå sier han at folk privat snakker om at det var Biden-regimet som sprengte Nord Stream 1 og 2, sammen med polakkene.

Han sa dette i et intervju på MSNBC til tv-vertenes misbilligelse. Sachs sa han vet det strider mot det offisielle narrativet og ikke er populært å si, men selv journalister i regimemediene sier privat til ham at de tror det var USA som sto bak.

Sachs viser til uttalelser fra Biden-regimets fremste. Først var det Biden selv som på en pressekonferanse 7. februar sa at hvis Putin invaderte kom USA til å sørge for at Nord Stream 1 og 2 ble satt ut av spill. -Men hvordan vil dere klare det, det er jo Tyskland som kontrollerer rørledningene, spurte en journalistene. -We will put an end to it, svarte Biden.

Så var de utenriksminister Tony Blinken som sist fredag sa at sprengningen bød på enorme muligheter nå som russisk gass var utestengt fra Vest-Europa. Da ville den muligheten være fysisk sperret. Hvis tyskerne fryser og mangler gass kan de ikke inngå kompromisser med Russland. Muligheten vil være eliminert. Samtidig vil det by på muligheter for land som Norge eller USA, som tilbyr flytende LNG-gass.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.