En skottlossning har inträffat i Malmö. Polisen är på plats och avspärrningar har upprättats. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Voldssituasjonen i Sverige blir bare verre og verre. Den svenske rikspolitisjefen Anders Thornberg sier at det ligger an til rekordmange skytedrap i år.

Volden i Sverige når nye høyder, ikke minst når det gjelder bruk av skytevåpen. Hittil i år er 47 mennesker drept av skytevåpen i Sverige, ifølge NTB-TT.

Det er mer enn enn  person skutt og drept per uke i gjennomsnitt, et nivå man aldri har vært på tidligere. og det kan gå mot en dyster rekord i vårt naboland:

– Det virker som om det kommer til å bli rekord i år. Det innebærer, om det fortsetter i samme takt, opp mot 60 dødsskytinger, sier rikspolitisjef Anders Thornberg i et intervju med nyhetsbyrået TT onsdag.

I løpet av sensommeren og begynnelsen av høsten er det blitt meldt om skyting på en rekke steder, blant annet i Malmö. Västerås, Märsta og Eskilstuna. Situasjonen er preget av flere våpen i gatene og unge gjerningsmenn som skyter for å drepe.

Ifølge rikspolitisjefen er gjengvirksomhet en del av bildet:

– Dette kommer til å fortsette. Det handler om at det er flere unge som er blitt med i disse gjengene enn de vi kan få vekk, sier Thornberg.

Han mener det viktigste er å stanse rekrutteringen av nye barn og ungdommer, noe han mener blant annet kan gjøres med avlytting. Å få bukt med problemet kommer til å ta tid, sier han, men fastslår samtidig at han er overbevist om at gode kreftene i samfunnet kommer til å vinne til slutt.

Mange vil savne at han kommer inn på den rollen innvandringen spiller i det hele, etter en valgkamp i Sverige der nettopp den sterkt økende innvandrervolden har stått sentralt.

Les også: 

Sverige går til et skjebnevalg – det er alvor nå

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.