Energi- og miljøpolitisk talsperson Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB

Høyre kommer med sterk kritikk av Støre-regjeringens strømstøttepakke. Man mener det er altfor tidlig å avslutte ordningen ved nyttår.

Ifølge Høyre er den nylig fremlagte strømstøtteordningen langt fra å være den løsningen næringslivet nå trenger.

– Vi er usikre på om regjeringen egentlig har oppfattet alvoret, sier Høyres Nikolai Astrup om regjeringens strømstøtteordning.

Høyres energipolitiske talsperson påpeker at man allerede nå vet at mange bedrifter går en krevende vinter i møte, og at det vil ta tid å etablere et velfungerende marked for fastprisavtaler.

– Det er for tidlig at ordningen utgår allerede nyttår, mener han.

Litt ros vil han likevel gi til regjeringen:

– Når det er sagt, er jeg glad for at regjeringen endelig har landet en strømstøtteordning for bedriftene, som Høyre har bedt om siden før juli i fjor. Regjeringen er bakpå, og det skyldes at de har brukt mer tid på å se i bakspeilet enn å se den krisen som ligger foran oss, sier Astrup.

Høyre varsler at de kommer til å fremme flere strømforslag når Stortinget møtes mandag. Der ligger det an til å bli kø av alternative forslag fra andre partier enn de to regjeringspartiene.

Les mer om ordningen som er fremlagt av regjeringen:

Regjeringen vil gi 3 milliarder i strømstøtte for å hjelpe ca. 20.000 bedrifter

 

To viktige bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.