Hans Wilhelm Steinfeld var en av NRKs mest profilerte Moskva-korrespondenter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

For første gang på svært lang tid står NRK uten korrespondent i Moskva. Nettopp denne stillingen har gjennom årene vært besatt av noen av kanalens mest profilerte journalister.

NRK har fortsatt ikke fått noen avklaring i visum-situasjonen til Gro Holm, som venter på å ta over korrespondentstillingen i Russland, skriver Journalisten . Det bekreftes av utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen overfor avisen.

Jan Espen Kruse har avsluttet sin korrespondentperiode og forlatt Moskva-kontoret, hans russiske visum går ut i dag, 14. september.

Dermed står NRK nå uten medarbeider på plass i Russland.

– Det er uheldig at kontoret nå står tomt. Det er viktig med førstehåndsinformasjon for norsk offentlighet fra Russland. Vi håper på en rask avklaring fra russiske myndigheter, skriver Mikkelsen i en sms.

NRK har gjennom årene hatt mange profilerte Moskva-korrespondenter, ikke minst Jahn Otto Johansen og Hans Wilhem Steinfeldt.

Les også: 

Document avslører: Norsk spesialtropp fra E-staben bordet sovjetiske ubåter

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.