Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson (SD) feirer valgresultatet. Men endelig seier over de rødgrønne kan ikke innkasseres før torsdag. Foto: Maja Suslin / TT 

Det endelige resultatet i det svenske thriller-valget er kanskje ikke klart onsdag som først meldt. Nå opplyser valgmyndighetene at det kan drøye til torsdag.

Ifølge NTB-TT tar et litt lengre tid enn antatt å få det endelige valgresultatet klart. Dette skal skyldes at de siste stemmene – utenlandsstemmene og forhåndsstemmene som kom inn etter fristen – først blir talt opp onsdag. Men det ligger an til at man ikke blir helt ferdige med opptellingen da.

– Jeg er så sikker som man kan være på at vi trenger torsdagen også, sier stabssjef Anna Nyqvist i Valmyndigheten.

Men det vil kunne bli mulig å se allerede onsdag hvor det endelig vil ende.

Valgresultatet blir nå oppdatert kontinuerlig, men det aller meste foreløpig tyder på borgerlig seier. Det opplyses at de endringene som kan inntreffe helt på oppløpssiden, mest sannsynlig går på interne mandatrokkeringer på borgerlig side, og ikke mellom blokkene.

Ifølge valganalytikerne må blokken som støtter sosialdemokraten Magdalena Andersson få en kraftig overvekt av stemmene som gjenstår, dersom den skal gå forbi høyreblokken.

Samtidig er det mange velgere også i Sverige som husker presidentvalget i USA i november 2020. Der ledet også høyresiden, det vil si Republikanerne, nokså klart, inntil opptellingen brått ble stoppet.

Etter mange dager med det som ble omtalt som fintellinger i visse avgjørende stater, viste det seg så til mange forbauselse at Demokratene hadde gått forbi helt på slutten.

Resten er historie, og per i dag nærmest «forbudt» å snakke om i offentligheten. Valgresultater er det ikke politisk korrekt å bestride, i hvert fall ikke om venstresiden til slutt har vunnet.

Men det er liten tvil om at det amerikanske 2020-valget ligger i bakhodet hos en del, og kan bli et tema dersom «noe uventet» skulle skje på tampen også i den svenske valgopptellingen.

Les også:

74.000 flere stemmer kom inn i Maricopa county, Arizona, enn det ble sendt stemmesedler ut

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.