Norge har inngått en samarbeid med USA om spesialstyrkene. Forsvarsdepartemenet sier avtalen ikke er juridisk bindende og kaller den derfor et veikart. Den ble inngått i fjor høst og hva den går ut på er hemmelig. Også «veikartet» er hemmelig. Samtidig har Norge latt USA få egne baser på norsk jord hvor de nyter territoriell suverenitet.
Forsvarsdepartementet opplyser til Forsvarets Forum at veikartet har blitt fulgt opp, og at det har vært mye aktivitet.

– Veikartet er blitt fulgt opp, og det har vært mye aktivitet, sier pressevakt Ann Kristin Salbuvik i Forsvarsdepartementet.

Hun legger til at det er gradert hemmelig hva samarbeidet innebærer og hva slags aktivitet det er snakk om. Det er også teksten som ble signert 16. november 2021.

Samarbeidet siden 1960-tallet

Forsvarsdepartementet omtaler dokumentet som et veikart, og ikke en avtale, fordi det ikke er juridisk bindende.

Forsvarets spesialstyrker skal løse oppgaver med høy risiko, og består av de to avdelingene Marinejegerkommandoen (MJK) og Forsvarets spesialkommando (FSK).

https://forsvaretsforum.no/forsvarsministeren-spesialstyrke-usa/hemmelig-samarbeid-med-amerikanske-spesialstyrker/281906

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.