Sist søndag sprengte politiets bombegruppe en veske som inneholdt en sprengladning. Vesken hadde blitt plassert utenfor Café Opera ved Kungsträdgården i Stockholm sentrum hvor en stor kulturfestival fant sted. Alarmen kom til politiet klokken 21.40. Kulturfestivalen måtte avlyses og deler av Stockholm sentrum måtte sperres av før bombegruppen kunne ødelegge sprengladningen.

Vesken med bomben – leserbilde

En etterforskning av forsøk på offentlig ødeleggelse pågår og flere personer ble pågrepet fredag. Alle ble begjært varetektsfengslet i løpet av helgen.

– Sedan i söndags har vi arbetat intensivt med en stor resurs och alla de specialistkompetenser som finns att tillgå. Arbetet har lett fram till dagens gripanden och arbetet fortsätter, sier Erik Åkerlund, lokal politiområdeleder ved Norrmalm politi i Polismyndighetens pressemelding.

De pågrepne er tre 15 år gamle gutter som på sannsynlig grunnlag er mistenkt for å ha brutt loven om brennbare og eksplosive varer og forsøk på å forårsake alvorlig offentlig ødeleggelse. Under varetektsmøter i Stockholm tingrett søndag bestred alle varetektsbegjæringene. To av guttene ble sluppet på frifot og den tredje ble varetektsfengslet, skriver Sverigesradio.

Det sprengte objektet analyseres for tiden ved nasjonalt kriminalteknisk senter og politiet håper analysen vil gi svar på blant annet om den farlige gjenstanden var funksjonell. Det er uklart når analysen vil være ferdig. Det er fortsatt ingen mistanker om at det dreier seg om en terrorforbrytelse.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.