Foto: Johan Nilsson / TT / NTB.

Et boligområde i tettstedet Höganäs i Skåne ble i 01:30-tiden natt til tirsdag rammet av en kraftig eksplosjon som skadet 40 leiligheter i en leiegård.

Vibrasjonene fra trykkbølgen kunne kjennes, og rundt 40 beboere ble evakuert til en skole i nærheten etter eksplosjonen, skriver Aftonbladet. Det er ikke meldt om personskader.

– Det small till så att jag for ner från sängen i golvet, den var otroligt kraftig, säger Peter Dessezar, 76.

Rundt 60 vinduer ble knust i eksplosjonen, som skjedde utenfor bygningen og etterforskes som «allmennfarlig ødeleggelse».

Inngangspartiet til leiegården fikk store skader, viser bilder fra stedet. Selve inngangsdøren er sprengt helt bort.

En kriminaltekniker undersøker inngangen til leiegården i Långarödsvägen i Höganäs som ble rammet av eksplosjonen natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB.

Den nasjonale bombegruppen arbeider på stedet, opplyser Aftonbladet.

– Vi ska avgöra vad som exploderat och säkra spår, säger Magnus Lefèvre, som säger att man i nuläget inte har någon prognos för hur lång tid arbetet kommer att ta.

Det er ingen mistenkte i saken, og politiet vil ikke si noe om hva som kan tenkes å være bakgrunnen for det som fremstår som et bombeattentat.

Eksplosjoner av denne typen forekommer ofte i Sverige. En side på Wikipedia som holder fortegnelse over slike saker, oppgir at det forekom 107 detonasjoner i 2020, og at det har vært 21 så langt i år.

Det hører imidlertid til sjeldenhetene at eksplosjoner forekommer på tettsteder langt fra større byer. Tidligere eksplosjoner i 2021 hadde vært begrenset til store byer med forsteder.

Höganäs har 14.000 innbyggere, og ligger omlag to mil nord for Helsingborg, hvor det har vært mange eksplosjoner.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.