Nytt

Svensk politi har utført en detonasjon ved et politihus i Linköping i Sverige. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / NTB scanpix.

Et politibygg i Linköping ble i natt totalskadd og vinduer i nærheten knust da politiet detonerte en mistenkelig gjenstand inne i etatens lokaler for beslaglagt gods. Ingen mennesker ble skadet, og ingen er pågrepet.

I henhold til Aftonbladets kilder dreide det seg om plastisk sprengstoff og spiker som noen hadde gjemt under setet på en stjålet moped.

Bombegruppen ble straks tilkalt da det hele ble oppdaget i 13-tiden mandag, og like før midnatt ble detonasjonen utløst av bombegruppen – etter at et stort område var avsperret, sykehuset satt i kriseberedskap og flere mennesker evakuert fra sine boliger til en kirke i nærheten.

Eksplosjonen ble kraftigere enn det politiet ser ut til å ha forventet:

Var det en kontrollerad sprängning?

– Det var bombskyddet som utlöste det, men det var inte helt planenligt att det skulle bli en så kraftig detonation. Vi hade dock tagit höjd för det vilket vi kan konstatera nu var bra att vi gjorde, säger presstalespersonen Erik Terneborn.

Eksplosjonen kunne høres og røyk sees på lang avstand.

– Jag hade precis kommit hem och skulle gå och lägga mig när det small. Man undrar vad det är som pågår, sa ett vittne till Aftonbladet under natten.

Expressen skriver:

Detonationen märktes av många i Linköping, flera vaknade av den. En person som bor i närheten berättar för Expressen hur han hörde en dov smäll och att hela huset skakade.

– Det kändes som en kraftig jordbävning. Hela rummet rörde sig och vibrerade kraftigt, säger personen.

Han beskriver röken från platsen som ett ”tungt täcke” över de närliggande husen.

Bilder från platsen visar också tjock rök ovanför byggnader i Linköping. En person säger att detonationen upplevdes som en tryckvåg.

Ifølge Expressen ble 170 personer evakuert, og i alt 3000, herunder personer i en omsorgsbolig, berørt i forbindelse med detonasjonen. Klokken 2 om natten kunne de evakuerte dra hjem igjen.

Linköping var også i juni åsted for en eksplosjon, den gangen i et boligområde, som skadet både mennesker og eiendom.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her