Erna Solberg stiller seg uforstående til regjeringens sendrektighet når det gjelder strømstøtte til bedriftene. Hun mener det er noe feil med innstillingen. I stedet for handling forsøker regjeringen snakke alvoret i situasjonen ned.

– Det virker ikke som regjeringen har noen innlevelse i eller forståelse for hvor tøff situasjonen er for mange bedrifter og arbeidsplasser, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

– Det viktigste er å få på plass noe raskt for de bedriftene som har spesielt stort strømforbruk knyttet til produksjonen, sier Solberg.

I stedet for løsninger som kan hjelpe virker regjeringen mer opptatt av å snakke alvoret ned.

Torsdag advarte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mot at for mye strømstøtte kunne gjøre vondt verre. Samtidig har flere ledende økonomer advart mot å gi bedrifter strømstøtte.

Solberg på sin side viser til at Høyre foreslo strømstøtte for bedriftene for åtte måneder siden.

– Det er litt underlig å se det ene oppslaget etter det andre der regjeringens representanter er opptatt av å ta ned alvoret i situasjonen, sier hun. (NTB)

Erna påpeker at staten tar inn enorme inntekter på energikrisen. Strømstøtte er derfor ikke subsidier. Det er en tilbakeføring av noen av de verdier folk og bedrifter er tvunget til å betale.

Solberg sier hun ikke oppfatter strømstøtte til bedriftene som subsidier.

– Når det offentlige nå får såpass store uventede inntekter, burde det gå tilbake til folk, sier hun. (NTB)

Solberg ut mot regjeringen: − En perfekt storm (VG)

Les også:

Bøndene pløyer ned avlingene, har ikke råd til lagring

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.