Man kan ikke ha ytringsfrihet uten at det er mulig å stille spørsmål mot det grønne skiftet. Men våre politikere har aldri brydd seg om ytringsfrihet.

De er mer opptatt av å snike til seg ekstra penger fordi de ikke husker helt hvor de bor. De vil bruke så mye penger som mulig på alle andre enn nordmenn, du vet: De ubrukelige folkene som betaler lønna deres.

Slik er det også i USA. Nå oppretter Biden-regimet et rent angrep mot å klage på den grønne galskapen. De innfører faktisk politikk som forbyr kritikk mot grønn idioti, som absolutt alltid må betales av middelklassen.

Den såkalte president Biden har signert en ny lov som blant annet vil pumpe milliarder av dollar inn i det falske begrepet «fornybar energi» Ingen har noensinne forklart hva dette begrepet betyr. Unntaket er kanskje vannkraften, som derfor fører til at vi i Sørvest (som produserer så mye kraft) må ha verdens dyreste strøm. Det betyr vel EU-tilpasning, jeg aner ikke. Men jeg liker det ikke, siden jeg er fattigere nå enn med halvparten av inntekten og stor gjeld for tyve år siden, enn nå hvor vi er gjeldfrie og har grei familieinntekt.

Hvis du uttrykker tvil (slik den tyske riksrevisjonen har gjort knallhardt tre ganger) så risikerer du nå straff i USA. Da skal myndighetene angripe deg og forhindre dine frie uttalelser, skriver Brendan O’Neill i Spiked Online.

Pity the American voter who wonders out loud if it might not be the best idea in the world for an advanced economy like America’s to become increasingly reliant on whimsical wind and solar power. For the Biden administration has already said that ‘seeding doubt’ about renewables is unacceptable, and might even need to be silenced.

Det dreier seg om Inflation Reduction Act.  Det vil blant annet riste opp elementer i USAs skattesystem og senke kostnadene for reseptbelagte legemidler. Det er også, med ordene til Forbes, «det mest omfattende amerikanske initiativet for å redusere klimaendringene til nå».

Overskriften til Forbes er påfallende:

Inflation Reduction Act: Faustian Bargain Could Jeopardize Offshore Wind, Renewable Energy On Federal Lands

Johann Faust er en velkjent historisk litterær figur, forfattet av selveste Goethe for godt over 200 år siden, som inngår en pakt med djevelens sendebud Mefistofeles. Faust vil gi djevelen sin sjel hvis bare djevelen vil tjene ham en tid.

Det er ikke så vanskelig å kjenne igjen politikere i Vesten som jobber langs den samme linje.

Men Det hvite hus anslår 950 millioner solpaneler og 120.000 vindturbiner før 2030 (Du husker Agenda 2030, ikke sant?).

You will own nothing, and you will be happy!

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Først må du lære å holde kjeft. Du må ikke finne på å si at en mann ikke kan være en lesbisk mor, for da kommer politiet. Hvis du voldtar, banker opp og tyranniserer slipper du som regel billig unna, særlig hvis du er «sårbar».

Her har vi heldigvis en klimarådgiver for Det hvite hus, Gina McCarthy. Hun vil angripe de som uttrykker klima-desinformasjon. Som f.eks. de av oss som uttrykker at å koble seg til verdens mest idiotiske strømmarkeder kanskje har noe av årsaken til at strøm koster nesten syv kroner i strømparadiset Sørvest.

In June, as this bill was wending its way through the Senate, Ms McCarthy gave an interview in which she called for a ‘crack down on climate-change misinformation’, as one headline put it.

Hvis du heter Jonas Gahr Støre og later som Putin har skylden, så får du 6 stjerner i Dagbladet etter partilederdebatten. Det er forferdelig å være forelder i en slik situasjon. Man mister håpet for sine egne barn.

Hvis man er kritisk til idiotiske tiltak knyttet til klima, så blir man kalt klimafornekter. Selv vet jeg ut fra fakta at mennesker påvirker omtrent fire prosent av klimaet på hele jordkloden. Hvor mange prosent av disse påvirkningene skyldes Kina, India og Pakistan? Hvor mange skyldes Norge?

Hvorfor skal Norge betale bistand til verdens nest rikeste land? Å stille slike spørsmål vil altså Biden (eller de som kontrollerer ham) gjøre straffbart.

For man vil vel ikke våge seg til å kritisere politikk? Det er jo i dag nesten å beregne som landssvik.

For decades the eco-movement has cynically branded critics of climate-change alarmism ‘deniers’ and insisted they be deprived of the oxygen of publicity. But what is striking about McCarthy’s authoritarian disdain for ‘climate-change misinformation’ is that she says she wants to chase down not only those who supposedly deny ‘the science’, but also those who question government policy.

Man vil forby politisk uenighet. Med andre ord: Man vil avskaffe ytringsfriheten, som den norske Ytringsfrihetskommisjonen, som ikke ser problemet med § 185.

So we’ve gone from science denialism to… what? Political denialism? Policy denialism?

Å ytre tvil om politikk knyttet til klimagalskap er rett og slett farlig. Den tyske riksrevisjonen består altså av farlige idioter, etter tre ganger markant kritikk at Merkels Energiewende. Vi som synes at tidoblet priskostnad er litt irriterende er idioter. Vi bør i fengsel, faktisk.

Den tyske riksrevisjonen slakter klimatiltakene, for tredje gang

Tech-gigantene er redningen, ifølge McCarty.

The solution to such health-harming scepticism? ‘We need the tech companies to really jump in’, she said. That is, the social-media giants must do more to thwart the policy deniers.

Tech-gigantene styrer allerede amerikansk politikk, så det er vel bare å gi dem mer makt. De er allerede godt i gang med sine fake news, og vi må leve med de patetiske ansatte i Faktisk.no, kjøpt og betalt av Staten og Facebook. For en gjeng med tilttitsvekkende journalister!

Men hva hjelper det oss, som har politikere som ikke kunne gitt mer blaffen i sine egne velgere? Jeg vet ikke, men heldigvis har vi en optimistisk redaktør. Han holder oss i live, jeg setter pris på det.

For som menneske må man faktisk gjøre en innsats, avslutter O’Neill.

The entire idea of advanced societies turning to unpredictable, unreliable renewables is questionable. And people must be free to say so. It isn’t ‘denialism’ to question government policy – it’s democracy.

Hvis vi lar demokratiet falle, så har vi ingen ting igjen. Da er barnas fremtid truet. Da er poenget borte.

Jeg er villig til å slåss. Men kun for noe som har verdi. Verdi har blitt en luksus i dag. Men vi har hverandre. Og vi er tøffere enn de feige oligarkene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.