Jimmie Åkesson. Stillbilde: Expressen / YouTube.

En meningsmåling fra opinionsinstituttet Novus som Sveriges Television (SVT) har offentliggjort mandag, viser at Sverige­demokraterna (SD) har økt sin oppslutning til 21,5 prosent, fire prosentpoeng mer enn valgresultatet fra 2018.

Med fireprosentpoengs forsprang på Moderaterna (M) tegner Jimmie Åkessons mannskap i henhold til denne målingen til å bli det største partiet på høyresiden ved riksdagsvalget i Sverige den 11. september.

For de andre partiene på nominelt borgerlig side – Moderaterna (M), Kristdemokraterne (KD) og Liberalerna (L) – viser målingen imidlertid tilbakegang:

Grafikk: SVT.

Socialdemokraterna (S) er fremdeles Sveriges klart største parti med 27,8 prosents oppslutning på målingen. Sammen med de andre partiene på venstresiden – Vänstern (V), Miljöpartiet (MP) og Centerpartiet (C) – ligger da også partiet ifølge målingen an til å beholde regjeringsmakt med ett mandats overvekt i Riksdagen:

Grafikk: SVT.

Det pågår imidlertid et tett kappløp mellom de to blokkene, og utfallet er på ingen måte gitt.

Et flertall på borgerlig side med SD som det største partiet ville bli et hittil ukjent terreng i svensk politikk.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.