Da journalist Edward Luce tweeted en skandaløs kommentar i forrige uke om republikanerne, svarte tidligere CIA og NSA Director Michael Hayden: «I agree. And I was the CIA director.» Edward Luce er engelsk og basert i Washington DC hvor han er USA-korrespondent for den engelske avisen Financial Times.

Hva er det med journalister fra Europa når de kommer til Washington DC? Ikke bare formidler de sitt venstrevridde politiske standpunkt og rapporterer deretter, men mange er fanatiske og går ut på sosiale medier og hudfletter og håner politikere og deres parti, nesten uten unntak republikanere. I et alliert land de er på besøk i! Har ikke avisene en moralsk standard som journalistene må følge? Norske USA-korrespondenter er ikke noe unntak og jeg skal ikke nevne navn. Jeg tenker ofte hva hadde skjedd hvis en amerikansk journalist var basert i Norge og konsekvent hadde rakket ned på Sylvi Listhaug og FrP, eller Støre og Arbeiderpartiet og formidlet dette med fete overskrifter back in the USA. Tenk dere Sylvi med Hitlerbart på forsiden av New York Times. Washington Post stemplet jo henne som Norges svar på Trump. Jeg tror de fleste i Norge hadde funnet det forferdelig irriterende og usmakelig. Downright asinine (åndssvakt).

Jeg kom foresten over en artikkel i NRK fra 2016 etter at Trump hadde vunnet som er norsk medias USA-dekning i et nøtteskall. At NRK kan i det hele tatt sette noe sånt på trykk, men det er ikke overraskende med tanke på redaktørens uttalelser om hvordan de skulle dekke Trump. Journalisten forteller at det har vært noen krevende uker for både store og små i Washington. Hun forteller om en samtale med sin 6 år gamle sønn ved frokostbordet som sier at han tror han vil drepe Donald Trump. Foreldrene blir forferdet og forteller at det vil han ikke. Det er det ingen som vil, og slikt får en ikke lov til å si eller tenke. Gutten svarer «Men Donald Trump er en bad guy . . .»

Slikt får ingen lov til å si eller tenke? Hvor har seksåringen fått disse tankene fra? Ikke bare skremte de vettet av alle barna i Norge, men sådde et hat mot en amerikansk president og konservative som jeg mener er skadelig for Norges relasjoner med USA, samme hva en mener om Trump.

The hate runs deep

USA-korrespondenten Edward Luce har tydeligvis et intens hat mot republikanere og sparte ikke på retorikken da han tweeted at han har  dekket ekstremisme og voldelige ideologier rundt om i verden i løpet av sin karriere. Men han har aldri møtt en politisk kraft som er mer nihilistisk, farlig og foraktelig enn dagens republikanere. Ikke engang i nærheten:

 “I’ve covered extremism and violent ideologies around the world over my career. Have never come across a political force more nihilistic, dangerous & contemptible than today’s Republicans. Nothing close.»

Washington Examiner journalist Christopher Tremoglie tok raskt pennen fatt og skrev at ideen om at dagens republikanere er mer voldelige og ekstreme enn noen ideologi de siste 50 årene er så åpenbart absurd og latterlig at den ikke gir grunnlag for et svar. Men han vil uansett svare Luce.  Tremoglie skriver at disse absurde kommentarene til Luce og Hayden viser forakten som elitene har mot dagens republikanere og deres velgerbase fra arbeiderklassen, og denne typen overlegen skinnhellighet viser også hvorfor landet vårt hadde et så trengende behov for president Trump og MAGA-bevegelsen som brakte ham til makten:

«Det faktum at en tidligere direktør for NSA og CIA offentlig ville være enig i en så dum påstand, viser omfanget av elitens forakt for ordinære mennesker. Denne påstanden er så fullstendig latterlig at bare velstående, elitære byråkrater som Luce og Hayden, og indoktrinerte venstreorienterte over hele verden, kunne tro det.»

Det er tegn på en frastøtende og giftig kultur blant landets elite. Han påpeker at det er retten til alle amerikanere å kritisere Trump og hans støttespillere, og noe av kritikken kan være berettiget. Men å være så åpenlyst fanatisk og si at dagens republikanere er den farligste og mest foraktelige politiske makten i moderne historie avslører ingenting annet enn et bittert hat, mangel på toleranse og tilsynelatende fornektelse eller fravær av kunnskap om geopolitisk historie:

«Vurder påstanden: dagens republikanere er den mest voldelige og ekstreme politiske kraften Luce hadde dekket. Han ble født i 1968. Dette betyr at han har levd gjennom slutten av Sovjetunionen, Irans Ayatollah, Kinas Den himmelske freds plass, Iraks Saddam Hussein, det rwandiske folkemordet, Jugoslavias Slobodan Milosevic, Osama bin Laden og Al-Qaida, ISIS, Bashar al-Assad, Hizbollah, Hamas, Putin og Xi Jinping, bare for å nevne noen. Disse landene, menneskene og terrorgruppene er ansvarlige for dødsfallene til millioner av mennesker. Uansett hvor mye noen misliker moderne republikanere, kommer de ikke engang i nærheten. Det er dumt og latterlig å si noe annet.»

Tremoglie mener Trump har blitt et symbol på motstand mot disse sumpskapningen, eller swamp creatures:

«Hadde ikke politikere før Trump forlatt arbeiderklassen (I’m looking at you Mitt Romney, Jeff Flake, John McCain, George W. Bush, Dick Cheney, John Boehner, et al.), ville det ikke vært behov for Trump eller MAGA bevegelse. Hvis du vil være kritisk til Trump og hate ham, fortsett. Det har alle rett som amerikaner. Men la oss slutte å gi folk som Luce og Hayden frikort til å spy ut nonsense. De fortjener like mye kritikk, sannsynligvis mer, enn det Trump får.»

He’s an a**hole. Pure and simple

General Hayden ledet CIA fra 2006 til 2009 i løpet av de siste årene av George W Bushs presidentperiode. Han fungerte også som direktør for National Security Agency og underdirektør for nasjonal etterretning hvor han hadde tilsyn med den kontroversielle NSA-overvåkingen av teknologisk kommunikasjon mellom personer i USA og påståtte utenlandske terrorgrupper. Tallrike kommentatorer har anklaget Hayden for å lyve for kongressen og bryte loven. I 2020 avgjorde en føderal domstol at NSA-programmet for masseovervåking av amerikanernes telefonsamtaler var ulovlig og muligens grunnlovsstridig.

Som Dick Cheney og drøssevis av andre skinnhellige hyklere med skjeletter i skapet har han vært en vokal kritiker av Donald Trump og MAGA-supportere. Han støttet president Joe Biden i 2020 og beskrev Trump som en leder som ikke bryr seg om fakta. Etter FBIs raid på Trumps bolig i Palm Beach sa presidenthistoriker Michael Beschloss i en tweet at Julius og Ethel Rosenberg, amerikanere som ble dømt for å ha spionert på vegne av Sovjetunionen, ble dømt for å ha gitt amerikanske atomhemmeligheter til Moskva, og ble henrettet i juni 1953. General Hayden svarte: «Sounds about right!» Litt samme tankegang som seksåringen til USA-korrespondenten.

Hayden var enig i en kommentar på Twitter som mente de kunne sende uvaksinerte MAGA-folk  til Afghanistan, da slapp man å sende det amerikanske militærflyet som brakte afghanere til USA tilbake tomt. «God idé,» svarte Gen Hayden. Journalist Glenn Greenwald la til: «George Bush og Dick Cheneys tidligere CIA/NSA-direktør – og nåværende CNN-favoritt – støtter ideen om at folk som bærer MAGA-hatter og ikke er vaksinert bør tvangssendes til Afghanistan. Det amerikanske etterretningssamfunnet har alltid vært ledet av sosiopater.»

“He’s an a**hole. Pure and simple,” tvitret Hayden om Trump og retweeted en meme som sa at Trump-tilhengere var «våre Taliban».  Den republikanske kongresskandidaten i Florida, Jose Castillo, tvitret: «Denne [klovnen] var en general? Husk sjefen for CIA. Forklarer mye.»

En google søk om Hayden har uttalt seg om Bidens disastrous uttrekning fra Afghanistan ga null resulater, heller ikke om han har kritisert Biden og hans administrasjon for fiasko etter fiasko. Who’s the a**hole?

Tweeten til Hayden og Luce har skapt overskrifter i USA. Hvor lenge vil det gå før norsk media publiserer historien? Den er jo et sammendrag om hva de mener om republikanerne og Trump. Og som Trimoglie noterte, vil de tro det. Fordi de er en del av de indoktrinerte venstreorienterte over hele verden. 

 

 

Former CIA director and veteran journalist show why Trump and MAGA were needed | Washington Examiner

Former CIA director Michael Hayden says Republican Party is more ‘nihilistic and dangerous’ than terror groups | The Independent

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.