En amerikansk sexolog har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier siste døgn for en video hun for en tid siden lastet opp på YouTube der hun tar pedofile i forsvar.

Miranda Galbreath som beskriver seg selv som «Licensed Professional Counselor and Sex Therapist in Erie, PA», vil ikke benytte begrepet pedofil. Hun lanserte det mindre stigmatiserende «minor-attracted persons» (MAP). 

Igår var MAPs «trending in United States» med 58 000 tweets.

Galbreath som arbeider med sexforbrytere i Pennsylvania Department of Corrections, henviser til pedofile som en «marginalisert befolkningsgruppe», «sannsynligvis den mest utskjelte befolkningsgruppe» i vår kultur.

I videoen sier Galbreath at ordet «pedofil» er blitt «en fordømmende, sårende fornærmelse» som brukes til å «skade eller bakvaske» mennesker.

– Jeg vil gjerne tale om MAP fordi de sannsynligvis er den mest marginaliserte befolkningsgruppe i vår kultur. De fleste fremsetter uriktige antagelser om dem uten å vite mye om dem. Disse antagelsene er til skade for en allerede marginalisert befolkningsgruppe, skrev Galbreath i forordet til videoen som da oppmerksomheten eksploderte igår, ble fjernet for å «stride mot YouTubes retningslinjer».

– La oss rydde opp i noen misoppfatninger og snakke om hvor MAPs kan finne ressurser som kan hjelpe dem å leve tryggere, sunnere og mer tilfredsstillende.

Miranda Galbreath definerer MAPs som individer med «varig seksuell eller romantisk tiltrekning til mindreårige»:

– De har ikke valgt denne tiltrekningen på samme måte som resten av oss ikke har valgt hva enn vår tiltrekning er.

Jeg vil gjøre det klart at tiltrekning ikke er det samme som handling. At en person er tiltrukket av mindreårige betyr ikke at vedkommende har handlet på denne attraksjonen eller noen gang vil handle på denne attraksjonen. 

En annen viktig ting som skal understrekes, er at de fleste som gjør barn til seksuelle ofre ikke er tiltrukket av mindreårige. Noen av dem er det, men de fleste som forulemper barn seksuelt er først og fremst tiltrukket av voksne.

Galbreath hevdet at helsepersonell ikke er forpliktet til å rapportere folk som er tiltrukket av barn:

– Helsearbeidere er forpliktet til å rapportere tilfeller der det er rimelig grunn til å mistenke at et spesifikt barn, grupper av barn eller en sårbar voksen blir misbrukt. De er ikke pålagt å rapportere at en person har tilstått tiltrekning til barn. Å tilstå tiltrekning til mindreårige er ikke det samme som at du utgjør en risiko for en identifiserbar mindreårig.

Kopier av videoen ligger så langt fremdeles på TikTok, Twitter og YouTube.

https://youtu.be/WNppXWMBSvo

https://twitter.com/libsoftiktok/status/1557439495187881984?s=20&t=wYx-p8T7odkCOL6c_xPdMA

https://twitter.com/libsoftiktok/status/1557617792102215680?s=20&t=wYx-p8T7odkCOL6c_xPdMA

 

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.