Salman Rushdie ligger på operasjonsbordet og vi vet ikke om han overlever. Det er 34 år siden Sataniske vers kom ut og 33 år siden ayatollah Khomeinis fatwa mot ham. Det var det klareste tegn på at islam gjorde krav på hele verden. Sharia gjaldt ikke bare de troende, hvis islam ble krenket skulle krenkeren dø.

Den øverste leder, Ali Khamenei, bekreftet at denne loven var ugjenkallelig I 2019. Fatwaen «is based on divine verses, and just like divine verses, it is solid and irrevocable.»

Allah glemmer aldri en fornærmelse og fredag var det tid for å hevne forsmedelsen som var Sataniske vers.

Da fatwaen ble forkynt var det mange som sto opp for Rushdie, men etterhvert som tiden gikk ble det tynnere i rekkene. Vestlige myndigheter forsøkte å unngå ham, flyselskaper ville ikke ha ham som passasjer.

Rushdie kunne ikke bo i Europa, men levde et friere liv i USA. Akkurat som Ayaan Hirsi Ali. Tenker europeere over det?

Ytringsfriheten har kommet under press, ikke bare fra islamister, men også fra woke-ideologene og det gjelder akademikere, journalister, kulturarbeidere og politikere. De har frivillig påtatt seg jobben med å patruljere ytringsfriheten. Det er kanskje det mest nedslående som har skjedd de siste ti-femten år. Ayatollahene i Vesten kan være like nådeløse som prestene i Teheran når det gjelder ytringsfrihet.

I USA begrenser det seg ikke til meninger. Det føderale politiet settes inn mot politiske motstandere. 6. januar-uroen brukes til å iverksette den største granskningen i justisdepartementets historie. Foreløpig er det identifisert 80 FBI-agenter blant demonstrantene utenfor Capitol Hill. En rekke kjente og mindre kjente i America First-bevegelsen er pågrepet, lagt i lenker og avhørt i et klart forsøk på å intimidere. Mange har fått sine tilværelser smadret.

Det toppet seg da et tredvetall FBI-agenter ransaket Mar-a-Lago i ni timer mandag.

FBI lekker historier de vil ha ut til mediene som uten blygsel gjengir de mest vanvittige påstander, som at Trump skulle tatt med seg kjernefysiske hemmeligheter ut av Det hvite hus. Trump er ikke dum. Han vet det ville være det samme som å legge hodet på blokka.

Men hans motstandere synes å ha gått fra forstanden. Tidligere sjef for National Security Agency og CIA, Michael Hayden, twitrer at Trump fortjener dødsstraff.

Først var det påstander om at Trump likte å kaste papirer i do slik at rørene gikk tette.

Trump team tries to flush new docs-in-toilet claim, accuses NYT’s Haberman of lies

Nå er det atomhemmeligheter. Tidligere CIA-sjef John Brennan fortalte MSNBC at det var et nivå over Top Secret. I så fall skulle Trump stilles for retten. Men i en innskutt setning sier han at han ikke vet hva som ble funnet hos Trump. Han sitter m.a.o. og fantaserer.

Det vi er vitne til er en amerikansk borgerkrig. Den er ikke blitt varm, men den beveger seg stadig i den retningen under vekten av Demokratenes påstander og mistenkeliggjøringer. De trapper opp og forbereder seg på væpnet konfrontasjon.

Vi befinner oss midt inne i den vestlige borgerkrigen.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.