Politiet har i samarbeid med FBI arrestert en 51 år gammel sunnimuslimsk mann for minst to av de fire Albuquerque-drapene på shiamuslimske menn. 

Ifølge myndighetene ble Muhammad Syed arrestert etter at politiet hadde identifisert bilen hans på åstedet for forbrytelsene. I Syeds hjem fant de pistolen som antas å være brukt. 

Syed møtte første gang i retten onsdag hvor han ble formelt siktet for å ha drept Aftab Hussein (41) 26. juli og Muhammed Afzaal Hussain (27) 1. august.

I pressen er det satt i gang spekulasjoner om at en høyreekstrem seriemorder jaktet på muslimer i området etter at tre muslimer er blitt skutt på mindre enn to uker.

Joe Biden var tidlig ute og fisket i rørt vann med en anti hat-melding og støtteerklæring til det muslimske samfunn. Han spesifiserte ikke om støtten gikk til shia- eller sunni-siden:

Mediene har hellet til den foretrukne ideen om at drapene er begått av en «rasistisk seriemorder». Nu viser det seg altså at drapene har preg av en innvortes sekterisk muslimsk bloddåd rettet mot sjiamuslimske menn i USA: At en sunnimuslimsk innvandrer har drept fire shiamuslimer. 

Magasinet Rolling Stone dekket saken under samlevignetten Serial killer.

NPR skriver at midt i angsten for en dødelig bølge av islamofobiske hatforbrytelser snur det til sjokk når det viser seg at skytteren er muslim. 

Reuters skriver at det muslimske samfunn føler skam over at en av deres egne står bak og antyder personlig nag som et mulig motiv.

New York Times betoner at den siktede skal ha begått en rekke overgrep de siste årene, men at påtalemyndigheten ikke har funnet grunnlag for å anklage mannen som tilhører det sammensveisede muslimske samfunnet.

Ikke et ord om kompabilitetsproblemer innad i muslimenes verden:

– At Muhammad Syed er hovedmistenkt for å ha skutt og drept fire muslimske menn har rystet det sammensveisede muslimske samfunnet i Albuquerque.

New York Times har fått med seg at den mistenkte er sunnimuslim og kan ha gått etter sjiamuslimer på grunn av at datteren hans giftet seg med en sjia.

Ifølge AP undersøker politiet flere mulige motiver inkludert en uspesifisert «mellommenneskelig konflikt». 

Albuquerque-drapene må forventes raskt å forsvinne fra nyhetsbildet ettersom historien ikke lenger bygger opp om liberale mediers narrativ om «strukturell og systemisk rasisme» og «islamofobi» i de vestlige samfunn.

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.