Skytingen fortsetter i Sverige, og det blir stadig vanligere at personer som ikke er knyttet til kriminelle nettverk, blir truffet av gjengenes kuler.

Tirsdag ble to personer skutt i Borås. Ifølge politiet ble en 14 år gammel gutt som ble truffet av kulene, truffet ved en «feil». Det var rundt klokken 19.00 tirsdag kveld at skytingen fant sted på en pizzeria. En 25 år gammel mann og en 14 år gammel gutt ble skadet. Gutten er lettere skadd, men blir fortsatt behandlet på sykehus. Mannen i 25-årsalderen er fortsatt alvorlig skadet.

Onsdag meldte politiet at gutten trolig ikke var målet, men ble skadet av et rikosjettskudd. Politiet mener at gutten, som er født i 2008, ble rammet ved et uhell.

– Det er hensynsløst hvordan denne personen har valgt å rette et våpen mot en annen person, sier polititalsmann Christer Fuxborg til Aftonbladet.

Manne Gerell, kriminolog ved Malmö universitet, bekrefter at stadig flere medlemmer av offentligheten blir utsatt for voldsforbrytelser som skyting.

– Heldigvis er det fortsatt ikke så vanlig, men det er et fenomen som har blitt vanligere med årene, og hvor det tross alt er ganske mange som har vært berørt av denne typen hendelser, sier Manne Gerell til Sveriges Radio.

Gjengene i Sverige bruker stadig tyngre våpen. Aftonbladet meldte tidligere at gjengene nå har panservernvåpen i arsenalet, og politiet i Sverige er dypt bekymret over utviklingen.

Den svenske regjeringen har i mange år sagt at uskyldige mennesker ikke rammes av gjengvold. Justisminister Morgan Johansson (S) hevdet i 2018 at det er en veldig, veldig liten risiko for at uskyldige mennesker blir rammet av gjengskyting.

Du kan følge skytingen som skjer i Sverige via InCharts.

 

Svensk akademiker kobler innvandringen direkte til drapsbølgen

 

Kjøp «Klanen» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.