Utenriksminister Wang Yi sier de som sto bak Nancy Pelosis besøk til Taiwan vil bli straffet. Kina har samlet en marinegruppe som omringer Taiwan og Xi Jinping sa i samtale med Biden at de som leker med ilden kommer til å brenne seg.

– Dette er en komplett farse. USA krenker Kinas suverenitet under dekke av såkalt «demokrati». De som fornærmer Kina, vil bli straffet, sa utenriksminister Wang Yi på sidelinjen av møtet i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen Asean onsdag. (NTB)

Kina har nå fremført trusler så mange ganger at de kan bli tvunget til å vise at de mener alvor. Det er ikke bare USA som venter. Også Japan og Sør-Korea følger spent med og markedene i Asia er preget.

 

 

nbsp;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.