Nytt

Den 18 februar går Kina inn i grisens år, og forberedelsene til feiringen har så smått begynt. Men av respekt for muslimer forbyr kinesiske myndigheter den nasjonale fjernsynsstasjonen å vise griser på TV, melder Aftenposten.

Forbudet omfatter også tegneserier og tradisjonelle dekorasjoner i form av papp-griser. Uttrykk som «Gyldne griser bringer deg lykke» eller «Ønsker deg et lykkelig griseår» er heller ikke tillatt. Gater, butikker og private hjem er imidlertid allerede dekorert med griser i påvente av det nye året. For øvrig er griser vanligvis et populært tema i TV-reklamer, men altså ikke i grisens år:

– CCTV er et nasjonalt TV-nettverk. På grunn av respekt for etniske og kulturelle tradisjoner, vil vi holde bilder av griser borte fra skjermen, sier en talsmann for CCTV til det franske nyhetsbyrået AFP.

I tillegg forårsaker den tradisjonelle utsendelsen av nyttårskort problemer:

Også i Taiwan blåser det hett rundt grisene.
Taiwans utenriksminister, Huang Chih-fang, har fått kritikk for å sende nyttårskort med griser på til en imam i Taipei.
-Å sende et nyttårskort er del av vår kultur og har ingenting å gjøre med religion. Minister Huang sendte kortene til personer i Taiwan, ikke til muslimske land, men vi vil allikevel takke imam Ma for å ha minnet oss på dette, sier talsmann for utenriksministeren, Wang Chien-yeh, ifølge China Post.

Det bor om lag 20 millioner muslimer i Kina i grisens år 2007.

Aftenposten: Forbyr griser på TV