Noen dager med varm sommer fremstilles om fullstendig katastrofe. Foto: Erik Johansen / NTB

I en rekke land overgår mediene hverandre i sine elendighetsbeskrivelser knyttet til klima, global oppvarming osv. Av og til kan imidlertid selv krise-journalistikken få komikkens skjær over seg.

De politisk korrekte mediene rundt om i verden flommer over av krisemaksimering omkring klimaet. Det er ikke måte på hvor ille det er, og ikke minst hvor ikle det skal bli. Stakkars oss, stakkars oss, vi er alle fortapte. Det vil si, om vi ikke straks gjør som klimabevegelsen befaler. Gjør vi det, finnes det muligens en strime av håp.

Document kan rett og slett ikke la være å gjengi denne lett komiske montasjen hentet fra sosiale medier (ligger blant annet hos Klimarealistene ) , der man ser hvordan store medier rundt omkring sprer frykt og uro hos sine lesere:

Alle disse stedene blir det visstnok fryktelig mye varmere enn alle andre steder, hevdes det. Hm, pussig.

Forsøkene på å spre skremsler blir rett og slett så overdrevne at de blir latterlige. Og de som ukritisk sprer slikt, kan vanskelig kalles annet enn klovner.

Det samme kan antagelig sies om de «forskerne» som står bak de såkalte studiene som viser dette tøvet. Også blant norske klimaforskere er denne typen hemningsløs frykt-hissing blitt en vanlig metodikk.  Er det mulig å ta slike folk seriøst?

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.