Katrin Göring-Eckardt Foto: © Raimond Spekking / Wikimedia.

Personer som skaper store CO2-utslipp med sin adferd, bør ilegges ekstra skatt, sier den tyske Forbundsdagens visepresident Katrin Göring-Eckardt, som representerer De grønne. Ifølge Göring-Eckardt trenger samfunnet en ny «rettferdighetspakt», skriver Die Welt.

Det kan ikke være sånn at de rike som har en stor bolig, to biler og flyr hele tiden, slipper unna, mener hun.

«Vi har en nødsituasjon, ikke på grunn av én krise, men snarere flere kriser», sier De grønne-politikeren til nyhetsportalen t-online.

Göring-Eckardt mener også at Tyskland må avvikle den grunnlovsfestede gjeldsbremsen, som legger bindende begrensninger på hvor mye gjeld den tyske staten kan ta opp – noe finansminister Christian Lindner (FDP) er sterkt imot.

Forbundsdagens visepresident tar til orde for flere forsakelser:

«Bedrifter må undersøke om de kan redusere oppvarming og bruk av luftkondisjonering i kontorer og verksteder. Det samme gjelder offentlige bygninger, golfklubber og offentlige bad.» De nødvendige innskrenkningene på grunn av Russlands angrepskrig mot Ukraina er bare i begynnelsen.

Sosial rettferdighet kan ikke lenger skilles fra klima­rettferdighet, konkluderer Göring-Eckardt.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.