Talskvinne for det tyske grønne partiets ungdomsorganisasjon Grüne Jugend, Sarah-Lee Heinrich, høster kritikk for en rekke rasistiske uttalelser, hvor hun som 14-åring blant annet hadde uttrykt forakt for «det motbydelige hvite majoritetssamfunnet». Nå tar en rekke ledende representanter fra moderpartiet Heinrich i forsvar.

Det melder Junge Freiheit.

«Vær sterk og fortsett vår kamp mot hets mot etniske grupper og forsøk på å ødelegge dette demokratiet», skriver medlem av Forbundsdagen og tidligere statsråd Renate Künast.

Heinrich (20) har stått i hardt vær etter at det oppstod en klagestorm mot henne for en rekke meldinger hun twitret som 14-åring, hvor hun blant annet skrev «En dag tar jeg en kost og feier alle hvite mennesker ut av Afrika», «Alle menn er dritt!», «Jøder og asiater er ikke hvite mennesker og hvordan det er med slaverne vet jeg ærlig talt ikke», samt for å ha snakket om «det motbydelige hvite majoritetssamfunnet» som representant for Greta Thunbergs klimabevegelse Fridays for Future.

Lederen for De grønnes parlamentsgruppe i Forbundsdagen, Katrin Göring-Eckardt, skriver: «Vi gjør alle feil. Du står ved det og beklager. Takk for det. Men også takk for at du tydelig sier hva som er, ekskludering gjennom fattigdom, gjennom ikke å være hvit, gjennom rasisme eller likegyldighet.»

Noen direkte beklagelse foreligger imidlertid ikke, men Heinrich har kommentert sine tidligere uttalelser. Hun unnskylder seg med at hun var 13–14 år på tidspunktet og sier at hun hadde fortrukket at hun ikke hadde skrevet så mye «ting på internett» den gangen. Hun sier også at noen «litt vulgære tweets» ikke er noen skandale.

Grüne Jugend arbeider for å senke stemmeretten i Tyskland til 16 år.

Rasisme mot hvite 

Heinrichs tidligere Twitter-meldinger skal ha utløst en diskusjon om rasisme mot hvite mennesker. Tilhengere av Heinrich mener «det ikke finnes noen rasisme mot hvite.»

Statssekretær Sawsan Mohammed Chebli, som også tok Heinrich i forsvar, sier at hvite mennesker kan oppleve fiendtlighet, men ikke rasisme.

Det er uklart hvorvidt Heinrich har de samme oppfatningene i dag som da hun var 14.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.