Iran har pågrepet en svensk borger og anklager ham for spionasje. Det skjer rett etter at iraneren Hamid Noury ble lokket til Sverige og dømt til livsvarig for forbrytelser under krigen Iran-Irak. Iran reagerte meget sterkt på dommen.

Personen anklages for å ha spionert på vegne av Israel. Ifølge uttalelsen fra Irans etterretningsdepartement lørdag har vedkommende besøkt Israel, Irans erkefiende, og hatt kontakt med flere andre personer i Iran.

Svenske myndigheter har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

Det er andre gang på få måneder at iranske myndigheter pågriper en svensk statsborger.

Iran vil sende et budskap: Den som tråkker Iran på tærne vil møte trøbbel.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.