Feature

Pårørende til de sju arresterte bahai’ene i Iran har fått beskjed om at saken skal opp for retten 11. juli. De sju har sittet ett år i det bryktede Evin-fengslet. De var medlemmer av det provisoriske rådet som med myndighetenes velsignelse fungerte som bindeledd mellom dem og de 300.000 bahai’ene i Iran.

De syv er Behrouz Tavakkoli og Saeid Rezaie, og stående: Fariba Kamalabadi, Vahid Tizfahm, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, og Mahvash Sabet.

Bahai’ene er ressurssterke og fredelige, omtrent som jødene i Tyskland før ’33. De gjør ikke en flue fortrede. LIkevel er det dem myndighetene har kastet seg over og nærer et innbitt hat til.

Bani Dugal, der er hovedrepræsentant for Bahai International Community ved FN har i forbindelse med retssagen udtalt, at «De syv personer står over for fuldstændig falske anklager. De – og de omkring 30 andre bahá’ier der lige nu er fængslet i Iran – er uskyldige i enhver forseelse og bliver tilbageholdt udelukkende på grund af deres religiøse overbevisning.»

Siden den islamiske revolution i 1979 er presset på Irans baha´ier vokset. De er blevet henrettet, fængslet og forfulgt. Det er ikke ualmindeligt at anklage dem for spionage, Bahai hovedkvarteret ligger i den israelske havneby Haifa. I den islamiske republik nægtes de arbejde og betragtes som urene.


Iran: Bahai-retssag i næste uge

Human Rights in Iran and Egypt