Tyske myndigheter og politikere har lenge mistenkt Imam Ali-moskeen i Hamburg og dens hovedsponsor Det Islamiske Center for å ha forbindelser til regimet i Iran. Nå har de gått til aksjon.

Ifølge Kristeligt Dagblad har politiet gjennomført n\mer enn 50 ransakinger i syv tyske delstater. Flere nasjonale politikere har etter 7. oktober krevd at det innføres et forbud mot Det Islamiske Center.

Ransakingen har som målsetting å avdekke eventuelle forbindelser og samarbeid med Hizbollah-bevegelsen i Libanon, som i stor grad finansieres av Iran.

Især nu, hvor mange jøder føler sig særligt truet, gælder det, at vi generelt ikke tolererer islamistisk propaganda eller antisemitisk og anti-israelsk holdninger

Dette sier Tysklands innenriksminister Nancy Faeser (SPD).

Det Islamiske Center har selv avvist at de har tilknytning til Iran og Hizbollah, og hevder at de fordømmer alle former for vold og alltid har kjempet for fred, toleranse og dialog mellom religioner.

Tydeligvis har tysk politi kommet til en annen konklusjon. Myndighetene hevder at de har beviser for at Det Islamiske Center snakker usant. Blant annet har de utgitt en bok av ayatollah Khomeini som oppfordrer til steining ved utroskap og henging av homoseksuelle.

Selvom den shiitiske moské gentagende har afvist at skulle have forbindelser til det iranske styre, viste en aktindsigt i 2019, at foreningen bag moskéen, Ahlul Bait, selv havde skrevet i vedtægterne, at den var “underlagt” Irans åndelige leder. Det skrev Jyllands-Posten.

Eksperter har tidligere beskrevet i Kristeligt Dagblad at blant annet Imam Ali-moskeen har mottatt donasjoner fra land i Midtøsten, inkludert Iran.

Imam Ali-moskeen er også aktiv i Sverige. Islam spres sine hender utover hele Europa, med noen få unntak.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.