Socialtjänsten har fått inn over 50 bekymringsmeldinger etter påskeopprøret i forbindelse med Rasmus Paludans planlagte koranbrenninger. Men ikke ett eneste barn er tatt hånd om av myndighetene.

Samtidig avviser regjeringen et forslag fra Sverigedemokraterna (SD) om å gjøre foreldre ansvarlige for barnas forbrytelser.

Anmälningarna handlar bland annat om misstankar om att vårdnadshavare låtit barn eller ungdomar medverka under de våldsamma upploppen och därmed brustit i vårdnaden om sina barn.

Men trots videobevis har socialtjänsten inte omhändertagit ett enda barn i någon av de drabbade kommunerna.

Tobias Andersson (SD) har spurt regjeringen on det finnes planer om å skjerpe foreldrenes erstatningsansvar når de lar sine barn begå forbrytelser. Men justisminister Morgan Anderson avviser forslaget, siden slike tiltak «slår särskilt hårt mot ensamstående mammor» og andre utsatte grupper, skriver Fria Tider.

Videobilder fra Linköping viser hvordan muslimske mødre i klassisk muslimsk påkledning oppmuntret sine barn til å kaste stein på politiet. Allikevel mener justisministeren at det vil være et alt for hardt slag for disse foreldrene om de måtte betale erstatning for skadene de selv har oppmuntret sine barn til å påføre mennesker og eiendom.

–  Jag är inte beredd att införa symbolåtgärder som inte har någon effekt på brottsligheten utan bara ökar klyftorna, sa Johansson i riksdagen.

Kanskje Johanson burde reflektere rundt om ikke en slik ettergivende politikk overfor kriminelle, voldelige innvandrere kan skape kløfter mellom innvandrere og politikere på den ene siden, og de svenske ofrene for pøbelen, som faktisk må forsørge både politikere og kriminelle innvandrere?

Les også:

Påskeopprøret: Over hundre politifolk skadet, bare fire pågrepet

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.