Regjeringen fryktet sosial uro og alvorlige sikkerhetspolitiske konsekvenser i Europa hvis oljestreiken fikk fortsette. De sier også at tapte inntekter for staten ikke hadde noen betydning. Men hovedbeskjeden er at vi nordmenn ikke betyr noenting for våre ledere.

Rundt 20 timer etter at 74 oljearbeidere gikk ut i streik, grep arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) inn med tvungen lønnsnemnd tirsdag kveld. Hun viste til at det ikke har vært mulig for partene å komme til en løsning.

Ifølge arbeidsministeren hadde hun ikke noe valg. Den varslede opptrappingen var kritisk – både med hensyn til energikrisen, men også den geopolitiske situasjonen vi står i med en krig i Europa.

– Konsekvensene ville blitt svært alvorlige. Streiken rammet på et uheldig tidspunkt, sier Persen til NTB.

Persen mener at arbeidstakerne har reell streikerett, selv om staten griper inn så raskt. Fordi det er en «spesiell situasjon».

– Jo, det vil jeg si. Men vi er i en veldig spesiell situasjon i Europa og i verden med krig og en energiforsyningssituasjon som er svært presset. Norge har et viktig bidrag med å være en stabil leverandør av olje og gass.

Regjeringen stanser oljestreiken: – Uforsvarlig å la den fortsette

Den selvpåførte energikrisen i Tyskland er norske forbrukeres problem. Slik jobber våre politikere. Hvem har egentlig lyst til å «bidra» for å redde situasjonen som tyske politikere, med Merkel i spissen, har skapt med vitende og vilje?

Samtidig som vi blir flådd av ren idiotpolitikk fra våre egne politiske ledere?

Nå har Tyskland handelsunderskudd for første gang siden 1991. Og regningen sendes blant annet til norske forbrukere.

De streikende er ikke fornøyde.

– Vi kjenner på en skuffelse, selvfølgelig. Allerede før døgnet har gått, griper regjeringen inn. Men når dét er sagt, har statsråden en god begrunnelse. Det er til å forstå, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne til NTB.

Men Persen fokuserer på alle andre enn nordmenn, og mener vi må redde Europa.

– Det er uforsvarlig å la gassproduksjonen stoppe opp i et så stort omfang som denne streiken de neste dagene hadde anslått å medføre. Produksjonstallene hadde falt dramatisk, og dette er meget kritisk i en situasjon hvor EU og Storbritannia er helt avhengig av energisamarbeidet med Norge, sier Persen.

At britene og tyskerne gjennom idiotisk energipolitikk har gjort seg avhengige av at norske forbrukere skal ruineres, er norske politikeres valg. Dette er ingen naturlov. Det er ren plyndring av egen befolkning.

Krigen spiller inn
Krigen i Ukraina har selvsagt hatt en forsterkende effekt, særlig siden EU har innført sanksjoner som fremstår som ren selvskading. Trump advarte mot å gjøre seg avhengig av russisk gass, og ble hånet. Trump fremstår som et geni sammenlignet med den europeiske politikerstand.

– Det er fare for ytterligere energiknapphet i Europa den nærmeste tiden. En reduksjon av norske gassleveranser ville forverret energikrisen og de politiske, økonomiske og samfunnsmessige konsekvensene, sier Persen, og fortsetter:

– Norge må gjøre alt som står i vår makt for å bidra til å opprettholde europeisk energisikkerhet og det europeiske samholdet mot Russlands krigføring.

Europeisk samhold? Hva med å skape et nasjonalt samhold? Hva med å prioritere norske barn, i stedet for tyske bedriftsledere?

Det er en selvpåført energikrise, og politikerne får ikke nok av «det grønne skiftet» og The Great Reset.

– Handlet ikke om inntektstap
Norges statsfinanser kunne tape 1,8 milliarder per dag hvis streiken ble trappet opp. Men who cares? Den norske staten bruker jo pengene de grabber til seg på sludder og vås. Og økonomi betyr ingenting for denne gjengen.

– De økonomiske konsekvensene har ikke vært en del av vurderingen. Det er utelukkende basert på situasjonen i Europa og sikkerhetspolitikk, sier Persen.

Sikkerhetspolitikk? Bygg opp Hæren, gjenopprett Heimevernet, ansett en general som ikke har tid til Pride-markeringer, gi gender-rådgiverne sparken og bruk bistandsbudsjettet på Forsvaret.

Velg soldater etter kvalitet og stridsevne, uansett kjønn eller legning. Get a grip!

Med fordel kunne man fulgt det samme prinsippet i valg av politikere, men det er vel en utopisk tanke.

– Vi er fornøyd med at regjeringen forstår alvoret i situasjonen og tar grep for å opprettholde Norges gode omdømme som en pålitelig og stabil leverandør av naturgass til Europa, sier forhandlingsleder og direktør for arbeidsliv i Norsk olje og gass, Elisabeth Brattebø Fenne.

Men våre arbeidsfolk ofres på globalismens alter. Vi ser dette også i den pågående streiken i SAS, som er komplisert, men som i bunn og grunn er et kraftig angrep på deler av den øvre middelklassen.

– Det er partene selv som i utgangspunktet er ansvarlige for å finne en løsning i slike saker. Men når konflikten kan medføre så store samfunnsmessige konsekvenser for hele Europa, har jeg ikke annet valg enn å gripe inn, sier Persen.

De samfunnsmessige konsekvensene våre politiske ledere påfører folket de er satt til å styre, nevnes ikke med et ord.

J’accuse!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.