22-åringen som ble pågrepet i Bulgaria i slutten av mai og siktet for terrordeltakelse, er utlevert til Norge.

Tirsdag formiddag blir 22-åringen, som sammen med lillebroren er siktet for terrordeltakelse, fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

– Han ble transportert til Norge mandag og ankom klokken 23.30, skriver mannens forsvarer, advokat Farhad Shæriæti, i en SMS til TV 2.

22-åringen ble pågrepet i Bulgaria for en måneds tid siden. Samtidig ble hans 18 år gamle bror pågrepet i Oslo. 18-åringen har sittet i varetekt siden. Begge er norske statsborgere.

I tillegg til terrordeltakelse er de siktet for å ha støttet al-Qaida på nett. Støtten dreier seg om nettaktivitet på ulike plattformer og fora, sier politiadvokat Thomas Blom i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Det dreier seg særlig om spredning av budskapet til al-Qaida, som vi mener er en støttevirksomhet til al-Qaida, sa Blom til NTB etter pågripelsen.

Forsvareren sier at politiet forsøkte å gjennomføre et avhør av hans klient natt til tirsdag, men han vil ikke gå nærmere inn på hvordan det gikk. 22-åringen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.