En mann i Oslo er pågrepet og siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Samtidig er en norsk student i Bulgaria pågrepet i samme sak.

– Pågripelsene i Oslo og Bulgaria fant sted tidlig i morgentimene tirsdag. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi flere detaljer nå, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

De er begge norske statsborgere. Ifølge VG er de to mennene brødre.

Pågripelsene inngikk i en koordinert aksjon. Den norske studenten i Bulgaria ble pågrepet i en liten by utenfor hovedstaden Sofia. Det skjedde etter arrestordre fremmet av norske myndigheter, ifølge Dagbladet.

Mannen som er pågrepet i Oslo, blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14 onsdag.

Han er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, nærmere bestemt straffelovens paragraf 136a, som gjelder «den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon».

– Det er på dette stadiet i saken ikke aktuelt å kommentere siktelsen utover at siktede ikke har deltatt i noen terrororganisasjon, og nekter straffskyld etter siktelsen, skriver forsvareren, advokat Roger Zimmer, til i en tekstmelding til NTB.

Politiadvokat Thomas Blom fører fengslingssaken for PST.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.