De fleste asylsøkerne er fremdeles muslimer og Tyskland er deres yndlingsreisemål.

I år har immigrasjonen til EU nesten doblet seg fra 2021. Pr. 14. juni er antallet 92 prosent høyere enn i samme periode i fjor, ifølge tall publisert av EUs asylbyrå, EUAA (via ReMix).

Til tross for Ukraina-krigen som utløste en bølge av flyktninger, er bare 6,7 prosent ​​fra østeuropeiske land. 

En særregel gjør det mulig for en ukrainer å bli anerkjent direkte, men som midlertidig flyktning – uten asylprosedyre.

De fleste asylsøkere kom fra islamske land – 42 900 afghanere og 34 900 syrere – første fem og en halv måned i år. Ifølge EUAA ønsker de brorparten av disse seg til Tyskland. Venezuelanere ville derimot hovedsakelig til Spania.

Ifølge det tyske Bundesamt für Migration und Flüchtlinge har de fleste syrere bodd flere år i Hellas etter at de forlot sin første destinasjon som flyktning, Tyrkia. Mange ønsker å reise til Tyskland hvor de forventer bedre levekår og mulighet for å søke om asyl på nytt.

Tyskland anerkjenner mangel på sosial trygghet i andre EU-land som en grunn for å innvilge asyl. Det betyr at en asylsøker som er misfornøyd med innkvartering og sosiale/økonomiske vilkår vil ha mulighet for å oppnå beskyttelsesstatus med rett til opphold i Tyskland. Politiske krefter arbeider for å forkorte prosessen og gjøre det mulig å søke om å bli tysk statsborger etter bare tre år.

Asylum applications almost double across EU so far this year, and only a small fraction are from Ukraine

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.