Politiet roser sivilister som skal ha bidratt til å pågripe den antatte gjerningsmannen bak masseskytingen ved to puber i Oslo sentrum natt til lørdag. De skal også ha bidratt med livreddende førstehjelp på flere av ofrene. Så langt er to personer bekreftet drept, og minst 19 personer får behandling av helsevesenet. Skadene til tre av ofrene beskrives som alvorlige.

Vitner forteller at en mann tok ut et skytevåpen fra en bag og begynte å skyte. Minst to skytevåpen skal ha blitt beslaglagt på åstedet. Politiet sier at den antatte skytteren er kjent for dem fra tidligere, men har klokka 07.38 ennå ikke gått ut med hans identitet. Det ser foreløpig ut som bare en person har utført angrepet.

Angrepet skjedde sentralt i Oslo, mellom Oslo tingrett og Hotel Bristol, i kort gangavstand fra Stortinget og Spikersuppa. VG har snakket med to gjester som satt i uteserveringen til Per på hjørnet. De forteller at gjerningsmannen først kom dit og skøyt mot folk, før han gikk videre mot London Pub. Per på hjørnet beskriver seg selv som «en liten musikkbar på et hjørne» og «Den koselige brune puben midt i Oslo.» På Facebook kommenterer de at «Vi er alle rystet etter nattens masseskyting men alle våre ansatte er heldigvis i god behold. Våre tanker går til de avdødes famile og venner.»

London pub skriver på sin Facebookprofil at «Skytingen i natt er helt forferdelig og ren ondskap. Våre tanker går til de døde, skadde og pårørende. Alle ansatte på London er trygge og fysisk uskadd. Ta vare på hverandre i denne tiden.» På deres nettside står det at «Siden 1979 har London pub vært det best besøkte homsestedet i Norge.»

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.