Den britiske komikeren og skuespilleren Rowan Atkinson. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Den populære britiske komikeren Rowan Atkinson, kjent som Mr. Bean, retter hard kritikk mot woke-kulturen i underholdningsbransjen. Han mener man må ha lov til å spøke med hva man vil.

Rowan Atkinson, Mr. Bean, er kjent som en typisk britisk komiker. Det innebærer at han er modig og frittalende overfor alt og alle, også autoriteter og såkalte hellige kyr i politikk, religion og samfunn.

Derfor lar han seg ikke så lett undertrykke av den nye woke-kulturen, eller kanselleingskulturen, som setter klare grenser for hva det er lov å snakke om og – ikke minst – lage humor omkring.

Ifølge Fria Tider går han nå til angrep på det han opplever som en sterk innsnevring av kunstens frihet:

Den brittiske komikern Rowan Atkinson – känd för karaktären Mr Bean – riktar nu hård kritik mot den så kallade cancelkulturen inom underhållningsbranschen.

– I ett verkligt fritt samhälle bör man få lov att skämta om precis vad som helst.

Dette sier Rowan Atkinson i et intervju med Irish Times.

Komedi ska väcka anstöt, eller åtminstone «ha potential» att väcka anstöt, fastslår den idag 67-årige komikern, som är aktuell med Netflix-serien «Man vs Bee».

– Jag tror att man måste vara väldigt, väldigt försiktig med att diktera vad man får och inte får skämta om, säger han.

Atkinson angriper også ideen om at all komedie nødvendigvis må «sparke oppover»:

– Tänk om det handlar om en extremt självbelåten, arrogant och aggressiv person som råkar befinna sig i ett lägre samhällsskikt. De sitter inte alla i parlamentet eller på kungliga slott, säger han.

Rowan Atkinson har også tidligere engasjert seg mot sensur og woke-kultur. For en del år siden deltok han i kampanjen for å endre loven i Storbritannia og fjerne forbundet mot såkalt religiøs forulempning.

Sommeren 2020 skrev han under på et opprop mot en ny lov mot hatkriminalitet (lag mot «hatbrott» ) i Skottland.

Når det gjelder denne typen «ukorrekte» meninger, slår han følge med en annen verdenskjent og populær britisk komiker, nemlig John Cleese:

John Cleese skapte «dårlig stemning» i USA med politisk ukorrekt slave-spøk

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Gode bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill nå!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.