«Life of Brian» skal settes opp som teater. Da må noen scener sensureres bort, siden de kan krenke dagens ynkelige snøfnugg.

– Nå kan vi plutselig ikke gjøre det, fordi det vil krenke folk, sier John Cleese til Daily Mail.

Life of Brian ble for øvrig forbudt i Norge i en periode, den gangen fordi man anså filmen som blasfemisk. I Sverige ble den da markedsført som «filmen som er så morsom at den er forbudt i Norge». Nå må den sensureres fordi den krenker den nye religionen: woke og LGBTQ.

Moderne mennesker tåler ikke å se at Brian blir korsfestet, det kan vel skaffe traumer for folk som har opplevd å bli korsfestet selv. Som om dette er en stor gruppe.

Allikevel skal sangen «Always look on the bright side of life» fremføres. Men uten korsfestelsen faller jo hele den humoristiske genialiteten vekk.

Expressen skriver:

En annan scen som plockas bort i teaterversionen är när karaktären Stan säger att han vill bli kvinna, bli kallad Loretta och skaffa barn. Han kommer därmed ut som hbtqi-person innan begreppet ens fanns på 70-talet.

Men denne formen for humor passer ikke inn i dagens galehus.

– Det är varje mans rätt att få barn om man vill ha det, säger Stan i filmen men blir då ifrågasatt av sina vänner.

– Men du kan inte få barn, säger John Cleeses karaktär Reg i den kända scenen varpå Stan svarar ”förtryck mig inte” och blir ledsen.

Når scenen ble lest opp i New York i fjor, reagerte flere av skuespillerne, og sa til Cleese at man ikke kan fremføre en slik scene i dag. Derfor er scenen sensurert bort.

– Här har du något som man aldrig har klagat på i 40 år, som jag har hört talas om, och nu kan vi helt plötsligt inte göra det eftersom det kommer att kränka folk. Vad ska man göra med det? Men jag tror att många saker faktiskt, på något konstigt sätt, förutspådde vad som skulle hända senare, säger Cleese om scenen.

Monthy Pyton forutså fremtiden. Nå har fremtiden ankommet. Document viser derfor de to klippene. Så kan woke-folket bli så mye krenket de vil.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.