Partileder Erna Solberg under Høyres landsmøte 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre-leder Erna Solberg forteller at hun vil vinne alle de store byene ved neste års kommune- og fylkestingsvalg. Spørsmålet for velgerne er hvilken praktisk forskjell dette vil innebære.

Erna Solberg har store ambisjoner foran neste valget neste høst, og er inspirert av gode meningsmålinger for partiet i senere tid:

– Målet er å doble antallet ordførere, fra 35 til 70, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Landets fem største byer – Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim – har i dag Ap-ordførere, i tillegg til Kristiansand.

Samtidig har nettopp Ap i lengre tid slitt tungt med oppslutningen i meningsmålingene. Hadde det vært kommunevalg allerede nå i høst, ville Høyre ligget godt an til å nå sitt mål.

Men for Solberg er altså ,siktet innstilt på valget høsten 2023, og hun opplyser at hun og partiet nå jobber for å skifte ut alle de nevnte Ap-ordførerne  med Høyre-ordførere.

Solberg beskriver situasjonen i de aktuelle byene:

– Vi har for tiden en veldig spesiell situasjon i Kristiansand, hvor Ap og Sp ikke finner ut hva de skal gjøre med kommunen. Der har vi utmerkede ordførerkandidater, som jeg tror kan vinne fram, sier hun.

– Det har vi også i Stavanger. I Bergen har vi fått to damer på topp, som er friske og som vil gi et nytt blikk inn i politikken i et Bergen som trenger det.

Til neste år vil Ap-ordfører Rita Ottervik ha sittet som Trondheims ordfører i hele 20 år. Men hun har varslet at hun ikke tar gjenvalg.

– Det gir en gyllen mulighet å vinne Trondheim tilbake, sier Solberg.

Arbeiderpartiet opplever i dag å «straffes» av velgere som er frustrerte over blant annet høye strøm- og drivstoffpriser, og generelt er misfornøyde med hvordan landet styres både sentralt og lokalt. Mange er også oppgitt over hvordan Ap påvirkes av samarbeidet med ytterliggående krefter som MDG.

Spørsmålet er hvilke deler av Høyre og Erna Solbergs politikk som vil medføre større endringer på noe av dette.

Les også: 

Helgheim oppgitt over Høyre: – Omfavner MDGs politikk i Oslo

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.