To ganger siste måned har tyrkiske og afghanske Uber Eats-sjåfører barket sammen i en forstad til Paris.

Det første slagsmålet fant sted 10. juni i Mantes-la-Jolie utenfor Paris. Det ble fulgt opp av et nytt slagsmål dagen etter hvor rundt tyve migranter med henholdsvis afghansk og tyrkisk bakgrunn deltok.

Det andre slagsmålet startet klokken 20.45 utenfor en lokal kebabrestaurant da rundt et dusin mennesker med hjelmer og slagvåpen barket sammen utenfor restauranten. Politiet var raskt til stede, melder det franske magasinet 78Actu.

Politiet skjøt varselskudd og brukte politihunder i et forsøk på å stanse oppløpet, men det måtte tre politipatruljer til for å roe situasjonen. Det ble foretatt flere arrestasjoner, blant andre to afghanere som jobber som Uber Eats-sjåfører. De hadde kommet for å søke hevn etter slagsmålet dagen før.

De to afghanerne fikk seks måneders betinget fengsel. En tredje mann fikk en bot på 500 euro.

Migranter utgjør en stor andel av matsjåførene i selskaper som Uber Eats. En rapport fra nabolandet Belgia konkluderte med at illegale immigranter uten arbeidstillatelse utgjorde flertallet av sjåførene i Brussel.

Tidligere i april ble Uber Eats, Deliveroo og selskapet Fritchti enig om retningslinjer for å stoppe illegale innvandrere fra å bruke deres plattformer.

Mantes-la-Jolie. Bagarres de clans avec des livreurs Uber Eats : Afghans contre Turcs

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.


Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.