Flere personer var involvert i slagsmål på Solli plass i Oslo lørdag formiddag. Politiet meldte om bruk av slagvåpen, og at kjøretøy ble ramponert. Illustrasjonsfoto.

En person er pågrepet og to er skadd etter et slagsmål med mange involverte på Solli plass i Oslo. Bråket har flyttet seg til den tyrkiske ambassaden.

– Per nå er én person pågrepet, og vi antar at det kan bli flere. Det er meldt om to skadde til nå, men det er uavklart hva slags skader de har. De får helsetilsyn på stedet, opplyser operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter like før klokken 15.30 lørdag ettermiddag.

Operasjonsleder Guro Sandnes opplyser til NTB at politiet er på stedet med store styrker. Politiet jobber med å få kontroll over situasjonen.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men slagsmålet har trolig sammenheng med en demonstrasjon ved den tyrkiske ambassaden.

Bråket som politiet først meldte at var ved Solli plass, flyttet seg etter en stund ned til den tyrkiske ambassaden. Flere gater i nærheten, som Halvdan Svartes gate og deler av Frognerveien, er stengt.

Overfor NTB på stedet betegner politiet bråket som krigslignende tilstander.

Det er stort politioppbud og aggressiv stemning med antydninger til mindre slåsskamper. Ved 15.45-tiden virker det ikke å være kontroll, ifølge NTBs reporter på stedet.

Ifølge politiet har det blitt benyttet slagvåpen og det har blitt slått mot kjøretøy.

Den kurdiske motdemonstrasjonen mot Tyrkias offensiv i Nord-Tyrkia ved den tyrkiske ambassaden startet rundt klokken 15. Klokken 13 lørdag begynte demonstrasjonen til støtte for Tyrkia.

Ved 14-tiden opplyste politiet til NTB at det var rundt 200 personer utenfor ambassaden.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂