Politiet i Oslo har pågrepet enda en gutt etter voldshendelsene i hovedstaden sist helg. Samtidig var det nok en voldsepisode på Stovner onsdag.

Den 16 år gamle gutten ble pågrepet tirsdag og framstilt for varetektsfengsling onsdag. I alt 17 personer er nå pågrepet i åtte av elleve saker fra helgens voldsepisoder.

Videre etterforskning vil avklare mer om omstendighetene og eventuelle motiv i de enkelte sakene. Sakene er fortsatt under etterforskning, og status i sakene kan endre seg, opplyser politiet.

Framstår som uprovosert
Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, og også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold.

I flere av forholdene fremstår det som om voldsutøvelsen var uprovosert. Flere av gjerningspersonene er unge menn med utenlandsk opprinnelse som har gått til angrep på enkeltpersoner eller mindre grupper.

Nytt slagsmål
Tidlig onsdag ettermiddag ble det meldt om et slagsmål på Stovner og smell som kunne ha vært skudd. Politiet kom raskt til stedet i nærheten av Stovner videregående skole, men da patruljene kom fram, hadde de involverte personene forsvunnet fra stedet. De skal ha forlatt stedet i flere kjøretøy.

Det er opplysninger om at det i alle fall skal ha vært brukt slagvåpen og hammer. Politiet har ikke konkret alder på de involverte, men det er trolig snakk om skoleungdom, skriver VG.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂