Demonstrasjonen ved den tyrkiske ambassaden i Oslo den 26. oktober 2019 forflytter seg i byen. Demonstranter tar seg inn i butikk på Karls Johans gate. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix.

Videoopptak viser at demonstranter sent lørdag ettermiddag har tatt seg inn i en butikk på Karl Johan i Oslo, melder VG.

Hendelsen skjedde ved 17.20-tiden etter et masseslagsmål tidligere på dagen i forbindelse med demonstrasjoner ved Tyrkias ambassade.

Klokka 16.15 lørdag ettermiddag opplyste politiet at de har kontroll på stedet.

– Vi har kontroll, men det er fortsatt ampert og rundt 750 demonstrerende på stedet. Vi er der med tilstrekkelig med mannskaper. Vi er klar over at det kan skje flere nye hendelser i forbindelse med at demonstrasjonene avvikles, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Ifølge operasjonslederen har politiet brukt helt vanlige politimetoder for å få kontroll på stedet, og ikke pepperspray.

To innbrakt
To personer er skadd og fraktet til legevakt, og to personer er innbrakt til arresten i forbindelse med slåsskampen i forkant av den kurdiske motdemonstrasjonen.

Politiet har tidligere opplyst at det ble benyttet slagvåpen og slått mot kjøretøy.

Bråket som politiet først meldte at var ved Solli plass, flyttet seg etter en stund ned til den tyrkiske ambassaden. Flere gater i nærheten, som Halvdan Svartes gate og deler av Frognerveien, var stengt i forbindelse med demonstrasjonen.

Aggressiv stemning
Overfor NTB på stedet lørdag ettermiddag betegnet politiet bråket som krigslignende tilstander.

Det var stort politioppbud med styrker fra politiets beredskapstropp, og aggressiv stemning med antydninger til mindre slåsskamper ved ambassaden.

Ved 16-tiden roet situasjonen seg, men var ikke avklart, ifølge NTBs reporter på stedet.

Demonstrasjon mot tyrkiske angrep
Den kurdiske motdemonstrasjonen mot Tyrkias offensiv i Nord-Tyrkia ved den tyrkiske ambassaden startet rundt klokken 15. To timer tidligere begynte demonstrasjonen til støtte for Tyrkia.

Ved 14-tiden opplyste politiet til NTB at det var rundt 200 personer utenfor ambassaden.

For nær to uker siden ble fem mennesker skadd i sammenstøt mellom tyrkere og kurdere i Berlin, etter at rundt 350 mennesker marsjerte i protest mot Tyrkias angrep mot kurdiskdominerte områder nord i Syria.

Etter Tyrkias militæroffensiv mot disse områdene har også kurdere i Norge arrangert flere demonstrasjoner, blant annet på Oslo lufthavn og på Oslo sentralstasjon.

(©NTB)

Oppdatering: Politiet tok i bruk tåregass i forbindelse med at demonstranter tok seg inn på en butikk i Karl Johans gate i Oslo.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂