Chernihiv, Ukraine, Sunday, June 19, 2022. AP Photo/Natacha Pisarenko

Fire måneder med brutale kamper i Ukraina har ført til store belastninger på soldater på begge sider. Det har rammet kampmoralen, ifølge britisk etterretning.

– Styrker fra begge sider er involvert i intense kamper i Donbas, og har sannsynligvis varierende kampvilje, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsoppdatering om krigen i Ukraina.

– Trolig har flere desertert fra ukrainske styrker de siste ukene, men moralen blant russerne er sannsynligvis spesielt problematisk, heter det videre.

Den britiske etterretningen hevder at enkelte russiske enheter nekter å utføre ordre, og at det forekommer væpnede konfrontasjoner mellom offiserer og deres styrker.

I en separat oppdatering fra ukrainsk etterretning hevdes det at russiske soldater i avlyttede telefonsamtaler har klaget over forholdene ved fronten, dårlig utstyr og generell mangel på personell.

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Nok en nyhet – bestill nå:

 

Bør leses:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.