Fem skadde ukrainske soldater blir ivaretatt på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Pasientene er de første ikke-sivile ukrainere som blir tatt vare på på sykehuset.

I følge Gunnar Sandersjöö, leder for traumasenteret i Karolinska, er det omtrent fem «ukrainske kombattanter» som ankom sykehuset torsdag. Soldatene har blitt fløyet fra Polen av sykehusets egen transporttjeneste.

Av hensyn til pasientene ønsker ikke sykehuset å oppgi hvilke skader de blir behandlet for, men skadene har skjedd under kamper med russiske styrker.

– Vi räknar med skador som kan uppstå vid modern krigföring. Många soldater har i dag skyddsväst på sig, så det handlar främst om att rekonstruera extremiteter och behandla svåra frakturer på armar och ben, sier Gunnar Sandersjöö til SVT Stockholm.

Selv om det er soldater som blir ivaretatt tror ikke sykehuset at det betyr en økt trussel, og det er ikke iverksatt noen spesielle sikkerhetstiltak.

– Vi har haft en diskussion om det tidigare också, vilken typ av säkerhet vi behöver. I nuläget har vi diskuterat med Säpo och vår säkerhetsavdelning och i nuläget tror vi inte att vi har ett förhöjt hot utan vi beter oss som vanligt, sier Sandersjöö.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.