Journalistikk og partipolitikk er en dårlig kombinasjon. Våre lesere har neppe vært i tvil om hvor vi står. Vi ønsket ikke å bli dratt inn i gjørmebrytingen i Demokratene. Derfor holdt vi oss klokelig unna.

Det at en skribent/forfatter i Document, Kent Andersen, var en aktør kastet også skygger over oss, men gjorde det samtidig umulig å dekke striden. Det ville blitt ord mot ord og leserne ville lurt på hvilket ærend vi var ute i.  For å bevare vår integritet må vi være uavhengige.

Nå har det kommet til en avklaring. Demokratene hadde landsmøte på Gardermoen lørdag 21. mai og 24. kom navnene i den nye ledelsen. Geir Ugland Jacobsen fortsetter som leder, Øyvind Eikrem som nestleder. Journalistisk har vi dekket Eikrems sak på NTNU. Det ville være utålelig om vi skulle blande hans politiske verv med en sak som angår rettssikkerhet og ytringsfrihet.

Vi ønsker å stå helt fritt.

Kent Andersen er nå ute av Demokratene og ønsker å vie seg skrivingen og promotering av den nye boken sin. Det er også den rollen leserne ønsker han skal fortsette i.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.