Noen har reist spørsmålet om Kent Andersen kan fortsette som skribent i Document.no nå som han er blitt nestleder i Demokratene. Vi forstår spørsmålet, men vi må påpeke at spørreren kanskje ikke helt forstår forskjellen på Demokratene og andre partier.

Stortingspartiene har sugerøret ned i statskassen. De drar fordel av statens dype lommer på utallige måter; Penger, invitasjoner, anerkjennelse, omtale, bevis på at man teller med og hører til.

Med Demokratene er det omvendt. Formannen og nestleder ble kastet ut av FrP av en ledertroika som sa nasjonalkonservativ ga assosiasjoner til nasjonalsosialisme. Dermed adopterte Sylvi Listhaug de samme våpen som hun selv er brennmerket med. Det var et lavmål som partiet skal slite med å komme over.

Alle sanne konservative forstår umiddelbart at de står for tur. Også de vil bli brennmerket, det tar bare litt lenger tid. Folk med karakter trår derfor til nå og sier «nei, dette vil jeg ikke være med på».

Det gjelder kort og godt andre regler for Demokratene, Partiet de Kristne og Document. Hvis vi ikke kjemper blir vi støtt ut i det ytterste mørke.

Det gjelder ikke minst økonomisk. Vi er helt avhengig av lesere/velgere som ikke blir redde, men forstår at dette handler om dem selv.

De som reiser spørsmålet om habilitet: Hva skulle Kent Andersen leve av hvis han ble tvunget til å slutte i Document? Den økonomiske knipetang er en av establishments viktigste maktmidler.

Du ribbes for det du har til du må krype til korset eller gå og gjemme deg.

Heldigvis trenger ikke Kent Andersen gjøre det. Vi har Document. Leserne forstår situasjonen og ser at det er en vinn-vinn. Kent fortsetter å skrive om det han er god på. Men han skriver selvsagt ikke om Demokratene.

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.