Kina håper FNs menneskerettssjef Michelle Bachelets besøk i landet vil bidra til å få klarhet i det Beijing mener er feilinformasjon om situasjonen i Xinjiang.

Kinas utenriksminister Wang Yi sier at han «håper denne reisen vil hjelpe til å bedre forståelse og samarbeid, og oppklare feilinformasjon».

Beijing ser på det som en viktig oppgave å ivareta etniske minoriteter, og beskyttelse av folks trygghet er et langsiktig mål, uttaler Wang.

– For å fremme internasjonale menneskerettigheter, må vi først avstå fra å politisere menneskerettigheter, sa utenriksministeren.

FNs høykommissær for menneskerettigheter ankom Kina mandag. Tirsdag og onsdag skal hun besøke byene Urumqi og Kashgar i Xinjiang-provinsen, som del av et seks dager langt besøk i Kina.

Det er første gang siden 2005 at en menneskerettssjef i FN besøker Kina. FN har i årevis bedt om uhindret tilgang til Xinjiang-regionen, der menneskerettsgrupper anklager Kina for overgrep.

Les også:

– Er ikke millioner av uigurers liv viktigere enn karikaturene?

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.