Zoran Milanovic taler til FNs hovedforsamling i New York den 21. september 2021. Foto: Mary Altaffer / Pool via AP / NTB.

Også Kroatias president Zoran Milanovic går imot å akseptere Sverige og Finland som Nato-medlemmer. Fra før har Tyrkia satt seg på bakbeina.

På en pressekonferanse onsdag sa Milanovic, som ligger i konflikt med sin egen statsminister Andrej Plenkovic, at Kroatia burde følge Tyrkias eksempel og si nei til de svenske og finske søknadene for å kreve innrømmelser.

Han oppfordrer nasjonalforsamlingen til å blokkere de to landenes søknader inntil nabolandet Bosnia-Hercegovina endrer valgloven slik at de bosniske kroatene lettere skal kunne velges til høye stillinger.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gjort det klart at han vil motsette seg søknadene fordi Sverige angivelig beskytter kurdere i organisasjonen PKK som han kaller terrorister.

Både i Kroatia og i Tyrkia, som i alle Natos medlemsland, må Sveriges og Finlands søknader godkjennes av nasjonalforsamlingen.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.