Fredag stanset den amerikanske kystvakten en båt med 207 migranter, de fleste haitiere. Dette skjedde syd for de britiske Turks- og Caicosøyene. Den tungt overlastede båten ble returnert til Cap Haitien på Haiti.

Kystvakten satte av av frykt for at båten skulle synke, ut en mindre båt som leverte redningsvester til migrantene.

– Vi oppfordrer familiene deres i USA om å be sine kjære om ikke å risikere livet på denne måten. Disse turene er ekstremt farlige og involverer overlastede småbåter uten mat, vann og grunnleggende sikkerhetsutstyr, sa Anne O’Connell Campbell i den amerikanske kystvakten.

Risikoen ved denne formen for migrasjon er høy. Torsdag sank en båt med haitiske migranter vest for Puerto Rico.

Haitis statsminister Ariel Henry kunngjorde at 11 landsmenn druknet i forliset som skjedde nord for den ubebodde puertoricanske øyen Desecheo. Den amerikanske kystvakten reddet 38, 36 av dem haitiere og to dominikanere. Siden 1. oktober 2021 har den amerikanske kystvakten stanset 4449 haitiske båt-migranter.

Onsdag stanset den amerikanske kystvakt to ulovlige seilaser nær Puerto Rico og overførte deretter 44 dominikanske statsborgere til et skip fra den dominikanske flåte.

Kaptein Gregory H. Magee, sjef for US Coast Guard Sector San Juan, advarer mot å prøve seg på sjøveien til USA:

– Du vil sette livet på spill og hvis du blir tatt, blir du returnert til opprinnelseslandet eller du blir straffeforfulgt i amerikanske domstoler.

Les også:

Den dominikanske republikk bygger grensemur mot Haiti

Ted Cruz (R): – Hvorfor reiser ikke Biden til grensen mot Mexico?

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.