I det siste lokalvalget fikk det islamske partiet Aspire flertall og tar over kontrollen fra Labour i Tower Hamlets i London. Av de 32 kandidatene som Aspire hadde på sin liste, så var det 31 menn og en kvinne i hijab. Den nye borgermesteren heter Lutfur Rahman. Alle de 25 valgte muslimske mennene fra Aspire har bakgrunn fra Bangladesh. De kontrollerer nå bydelen politisk.

Offisielle tall fra folketellingen i 2011 (foretas hver 10. år og neste publisering blir senere i 2022) viser at personer med bakgrunn fra Bangladesh er den mest dominerende gruppen i Tower Hamlets. Sannsynligvis er det langt færre hvite briter i Tower Hamlets nå.

Borgermester Lutfur Rahman har også tidligere vært borgermester i Tower Hamlets, han var den første musliske borgermesteren i Storbritannia. Han skal ha hatt nære forbindelser med ekstremister som Anjem Choudary.

I 2010 ble mange muslimske kandidater i Tower Hamlets sparket fra Labour på grunn av forbindelser til islamske ekstremister og valgfusk. Tower Hamlets har i mange år hatt et problem med massivt valgfusk.

I 2015 måtte Lutfur Rahman i retten for stemmetvang og underslag.

The High Court was told this week that Muslim voters were in tears at the ballot box after being warned that it was “a sin” and “un‑Islamic” not to vote for Rahman, who allegedly funneled hundreds of thousands of pounds of public money to his cronies.

Tower Hamlets ble i 2014 satt under statlig administrasjon. Hele byrådet var gjennområttent av korrupsjon. Det var vanskelig å få tak i vitner. Mange av dem meldte om trusler både mot dem, deres familier i Bangladesh, press fra arbeidsgivere og samfunnet rundt seg. Noen av vitnene var så vettskremte at en av skrankeadvokatene uttalte at de ikke ville gå i vitneboksen om de så ble pålagt det av dommeren.

Azmal Hussein, sa til Channel 4 News «Valgsvindel er endemisk i bangladeshiske og pakistanske samfunn. Fordi det er vår kultur.»

Noen er fremdeles overrasket over at muslimske grupper bare stiller med mannlige kandidater:

Lutfur Rahman fikk fem års forbud mot å stille som politisk kandidat av retten. Dette er første valget etter at han igjen kunne lovlig stille til valg.

Tower Hamlets er ikke et sted nordmenn besøker når de er i London:

Islamiseringen av Tower Hamlets ser ut til å bli fullført med det nye islamske partiet. Det er vel verdt å lese Nina Hjerpset-Østlies artikkel fra 2010 med historier om hijabtvang, overfall og hetsing av homofile for å få innsikt i hvordan islamiseringen tvinger andre til å trekke seg bort.

Unge jenter gjør lurt i ikke å bevege seg ute alene om kvelden i Tower Hamlets. Her er historien om jenta på 17 år som ble dopet ned og voldtatt av minst tre menn i tre separate episoder i løpet av èn time da hun var på vei hjem.

 

Douglas Murray skrev om Tower Hamlets nye ordfører Lutfur Rahman i 2015:

Historien om hva som har foregått i bydelen Øst-London har vært en åpen skandale i årevis. Lutfur Rahman ble først valgt som Labour-rådmann i 2008. Han vant snart ledelsen av rådet ved hjelp av den ekstreme islamistiske gruppen, Islamic Forum Europe (IFE), som forsøker å innføre sharia-lover til Storbritannia. En gang i en maktposisjon ledet han millioner av pund inn i sympatiske grupper, inkludert IFE-frontorganisasjoner, og ble snart kastet ut av Labour, men fortsatte å stille opp i – og styre – Tower Hamlets politikk som uavhengig. Til tross for at muslimer er en minoritet (34%) i Tower Hamlets, omringet ordfører Rahman seg bare med bangladeshiske muslimer. Gjennom sin maktperiode utnevnte ordfører Rahman aldri en ikke-muslim til en statsrådspost. Det var falske underskrifter for valgbegjæringer; falsk partimedlemskap; registrering av velgere i tomme eiendommer, og registrering av mange velgere i bittesmå leiligheter.

Samtidig ser ingen taktikk ut til å ha vært for liten til å slå ned noen motstand. Da Rahman fant seg selv i å stille opp mot en motstander fra Labour, som også var muslim, distribuerte Rahman tusenvis av nyhetsbrev som anklaget motstanderen som en koneplager og som en fiende av islam. Motstandere – spesielt politiske motstandere som var homofile – ble utsatt for rutinemessig trakassering inne i rådssalen av tilhengere av ordføreren.

I mellomtiden var ordfører Rahman i stand til å leve et liv med betydelig komfort. Fraktet rundt i en skattebetalerfinansiert sjåførdrevet bil, prøvde han å ordne et liv unntatt fra kritikk. Han støttet lokale bengalske medier økonomisk, som gjengjeldte ved å gi ham ukritisk dekning, og han nektet å svare på spørsmål fra noen potensielt fiendtlige. Mens de ikke savnet noe triks for å angripe sine politiske motstandere, hevdet kollegene at forespørsler om å avhøre ham ville bryte menneskerettighetene hans. Hele tiden ble enorme mengder rådstilskudd omdirigert til organisasjoner som forsøkte å tjene bare det lokale muslimske samfunnet, som ordføreren fikk hans støtte fra. Kanskje ikke overraskende var et betydelig antall av gruppene som hadde fordel av denne storheten knyttet til ordføreren.

Politiet har i mange år måttet være tilstede ved samtlige valglokaler i Tower Hamlets på grunn av juks og press fra muslimske grupper.

Ikke alle er like bekymret for islamisering. Michelle Obama var med for å feire «multikulturen» i Tower Hamlets da hun besøkte en jenteskole med 90 prosent muslimske jenter med røtter fra Bangladesh:

Tower Hamlets har produsert mange jihadister som satte kursen mot Syria for å delta i IS’ terror for å skape et islamsk kalifat. Flere unge kvinner reiste fra Bethnal Green og den mest kjente er Shamima Begum som senere ble fratatt sitt britiske statsborgerskap.

Tower Hamlets ble i 2014 satt under to års statlig administrasjon. Myndighetene hadde sett seg lei på oppblomstringen av nepotisme, valgjuks, bedrageri, korrupsjon og generelt vanstyre.

Men nå er det altså igjen fritt frem for islamistene med Lutfur Rahman i spissen. Et islamsk parti som kalles for Aspire (betyr strebe etter).  Vi vet hva de streber etter.

Thelondoneconomic    BBC    Mylondon  Les også: familienettverk og valgjuks

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.