Islamister kunne før og på selve valgdagen offentlig advare og avskrekke britiske muslimer fra å stemme. Hvor langt strekker toleransen seg? Omfatter den også åpen sabotasje av det demokratiske system?

uk.shirk.sharia.novoteFoto: Fra Luton på valgdagen.

Salafister som Anjem Choudary utfordrer bevisst myndighetene, igjen og igjen og myndighetene tar «blow» etter «blow». Slik undergraver de sin egen autoritet. Oppfordringen til ikke å stemme er en alvorlig utfordring av kjernen i demokratiet. Det er noe helt annet enn å la være å stemme fordi man ikke finner noen verdige kandidater. Det er aktivt å underkjenne og motarbeide demokratiet.

Når man vet at kampanjen retter seg mot en bestemt religiøs gruppe og at oppfordringen skjer på religiøst grunnlag, er det enda større grunn til bekymring. Salafistene ber muslimer melde seg ut av det britiske samfunnet.

Muslims in east London were warned not to vote in what has been branded an “intimidating” and “covert” campaign.
Flyers claiming that “Islam is the only real working solution for the UK” were stuck to the wind shields of residents’ cars in Tower Hamlets, a borough that has previously been riddled with election fraud.

The leaflets also warned that voting for “man-made law” was a sin, akin to idol worship, and that “democracy is a system whereby man violates the right of Allah”.

uk.hamlets.shirkDisse flyvebladene ble spredt i Tower Hamlets, en av de mest islamifiserte bydelene i London, der ordføreren Lutfur Rahman nylig ble avsatt pga korrupsjon.

Hvordan reagerte myndighetene? De sendte 300 politifolk til Tower Hamlets for fysisk å fjerne flyvebladene. En defensiv reaksjon.

Two different types of leaflets were distributed in Tower Hamlets. One with the words “Don’t vote” and “#StayMuslimDontVote”. It also said: “None have the right to legislate except Allah.”

The other flyer claimed: “Warning. Voting for man-made law is Shirk [idol worship] associating with Allah.”

The hashtag “#StayMuslimDontVote” has also been used by radical preacher Anjem Choudary.

Flere Labour-kandidater med muslimsk bakgrunn reagerte med sinne på kampanjen. Choudary sa han ikke var ansvarlig, men at han støttet den. Det er hans vanlige fremgangsmåte og han slipper unna med det. Gang på gang.¨

Muslimer ser at myndighetene ikke tør ta tak i ekstremistene. De får holde på, og for hver gang vinner de litt mer innflytelse og setter skrekk i flertallet av muslimer. Denne dobbeltheten – sette seg i respekt og vinne nye tilhengere – blir lagt merke til av flertallet av muslimer, og de ser at myndighetene er passive.

Slik vokser problemet.

http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11590565/Muslims-ordered-not-to-vote-to-by-extremists.html