Stortingssalen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Frem til 2018 dekket Stortinget alt av reiser for representantene, uten å kreve reiseregning. Det finnes ingen oversikt over hvem som fikk utbetalt hva.

Ifølge NTB vet ikke Stortinget hvor mange politikere som har fått utbetalt reisegodtgjørelse uten å levere reiseregning. Praksisen med utbetaling uten krav til dokumentasjon skal ha blitt strammet inn i 2018.

Frem til da skal det ha vært mulig for politikerne å reise i vei og få dekket det hele. De kunne enkelt omgå retningslinjene som krevde reiseregninger for alle reiser. Dette beretter Adresseavisen.

Så lenge de skrev under på at det dreide seg om tjenestereiser, lot Stortinget politikerne slippe å oppgi informasjon om reisene.

Stortinget kan ikke svare på hvor mange som har fått reiser betalt uten å informere om reiseformålet.

– Jeg har ikke noen dokumentasjon på omfanget. Vi har i dag et totalt annet regime rundt de kravene som stilles til disse tjenestereisene, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen til Adresseavisen.

Denne avsløringen kommer kort tid etter de nokså betente pendlerboligsakene, og få vil mene at en ny slik sak styrker den allmenne tilliten til de folkevalgte.

Les også: 

Hadia Tajik med nye svar i pendlerboligsak

Gi gode bøker som gave, bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.