Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) går sammen med politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) på vei til en pubquiz på Flytten i Haugesund en dag i 2017, i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Ap-politiker Hege Haukeland Liadal er tiltalt for forsettlig, grovt bedrageri overfor Stortinget, relatert til inngivelse av reiseregninger. Det bekrefter påtalemyndigheten i en pressemelding fredag, ifølge VG.

Tiltalen omfatter 61 reiseregninger inngitt i perioden september 2016 – oktober 2018. Samlet gjelder tiltalebeslutningen et beløp på noe over 115.000 kroner.

Liadal har ikke erkjent straffskyld for forholdene.

Påtalemyndigheten mener Liadal var klar over at reiseregningene inneholdt feil opplysninger og at hun innleverte dem for å få urettmessige utbetalinger fra Stortinget.

NTB skriver:

– Det er tatt ut tiltale for forsettlig grovt bedrageri, idet påtalemyndigheten mener Liadal visste at reiseregningene inneholdt feil opplysninger og at hun innleverte dem for å få utbetalinger fra Stortinget som hun visste hun ikke hadde krav på, opplyser statsadvokat Monica Krag Pettersen ved Oslo statsadvokatembeter, som har tatt ut tiltalen.

Forsettlig bedrageri har en strafferamme på seks år.

Aftenposten har avslørt at Liadal gjennom flere år har levert falske reiseregninger til Stortinget, fått dekket private reiser og oppgitt lengre avstander i kjøregodtgjørelseskrav enn det som er riktig.

Liadal ble anmeldt i april 2019, og har hele veien gitt uttrykk for at hun ikke har levert de falske regningene med vilje, men at det handler om feil og misforståelser.

Påtalemyndigheten mener de har gode bevis for at det handler om forsettlig, grovt bedrageri.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.