Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) går sammen med politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) på vei til en pubquiz på Flytten i Haugesund i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB 

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal er siktet for grovt bedrageri med reiseregninger, og saken er nå oversendt statsadvokaten, skriver Aftenposten.

«Saken er oversendt Oslo statsadvokatembeter med forslag om at det utferdiges tiltale mot Liadal for grovt bedrageri overfor Stortinget relatert til 22 reiseregninger i perioden 2016–2018», skriver politinspektør Ole Rasmus Knudsen i en e-post til Aftenposten.

Så sent som i august etterlyste nettopp Aftenposten fremdriften i denne saken, på den bakgrunn at FrPs Mashyar Keshvari hadde blitt grundig omtalt da han ble dømt i en lignende sak.

«Det er gått ett år og fire måneder siden Aftenposten avslørte at stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) over flere år hadde levert uriktige reiseregninger.

Det dreier seg om kjøregodtgjørelser for lengre avstander enn hun har kjørt, reiser hun aldri har foretatt og utgifter som fremstår som private.

Hun mener selv hun har gjort feil i god tro. Stortinget anmeldte henne til politiet for mulig misbruk av reiserefusjonsordningen.»

Les også:

Keshvari (FrP) fikk syv måneders fengsel. Liadal (Ap) er i ferd med å «glemmes»

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.